Un indian face o călătorie de 10 ani pentru a atrage atenția asupra mediului

Un medic practicant de Ayurveda din India a pornit într-o călătorie de 10 ani în care vrea să facă oamenii mai conștienți de importanta mediului înconjurător. Până acum a acoperit șase state din țara sa natală și a plantat în jur de 2.500 de copaci.

Un indian face o călătorie de 10 ani pentru a face oamenii mai conștienți de mediu

Raj Phaden, în vârstă de 37 de ani, călătorește cu bicicleta de la începutul lunii septembrie și și-a asumat rolul de educator al generațiilor tinere în ceea ce privește mediul.

„Dacă ei înțeleg cum ne afectează încălzirea globală, atunci ne vor putea schimba viitorul”, spune bărbatul care se adresează în special elevilor, studenților și profesorilor.

Până acum a acoperit Haryana, Jammu și Kashmir, Chandigarh, Punjab, Rajasthan și Mumbai, din India, iar planul său pe 10 ani cuprinde țări, state și continente ca Sri Lanka, Nepal, Bhutan, Myanmar, Vietnam, Cambogia,Thailanda, Malaysia, Singapore, Australia, Africa.

Până acum medicul, care se află într-o pauză de la profesia pe care o practică de 12 ani, a plantat în jur de 2.500 de copaci și i-a încurajat pe toți care i-au ieșit în cale să facă la fel.

„În timpul practicii mele, am întâlnit multe persoane, majoritatea în jur de 20 de ani, care sufereau de boli incurabile. De asemenea, mi-am pierdut tatăl și unul dintre cei mai buni prieteni de boli grave. Fiecare din aceste incidente mi-au amintit că avem nevoie să ducem o viață mai sănătoasă, dar și să conservăm natura, pentru că acolo este cheia tuturor problemelor”, a mai spus acesta.

Un indian face o călătorie de 10 ani pentru a face oamenii mai conștienți de mediu

Deși a învățat să meargă pe bicicletă cu șase luni înainte de plecare, el a ales totuși să facă această călătorie pe două roți pentru a da un exemplu de stil de viață activ și pentru a le trezi interesul copiilor.

„Le cer să planteze câte un copac la fiecare aniversare ca un semn de mulțumire pentru natură. Reducerea generării de deșeuri, evitarea folosirii plasticului și renunțarea la defrișări sunt alte mesaje de-ale mele pe care le promovez pe parcursul călătoriei. Starea actuală a mediului este ca o otrăvire lentă cu care se confruntă fiecare dintre noi”, a mai zis acesta.

Deși a întâlnit multe provocări de la începutul călătoriei, începând de la lipsa unei finanțări constante pentru drum și pentru puieți, până la nesiguranța unui adăpost unde să doarmă, Raj Phaden se declară mulțumit dacă măcar 1% din oamenii pe care îi întâlnește pe drum înțeleg motivele demersului său și aplică ceea ce îi învață el.

spot_img

Ultimele știri