A inceput colectarea selectiva in sectorul 6

Compania de salubritate Urban in parteneriat cu Primaria sectorului 6 si EcoRom Ambalaje a anuntat demararea programului de colectare selectiva in sectorul 6. Investitiile Urban se ridica la aproximativ 10 milioane de euro, a anuntat directorul general Urban, Teodor Gabriel Florescu.

Primaria sectorului 6 participa la program cu structura organizatorica, iar EcoRom Ambalaje, pe langa un numar de containere pe care le-a oferit, se ocupa de partea de reciclare.

Demarat ca proiect-pilot in 2005, colectarea selectiva a deseurilor organizata in sectorul 6 a dat rezultate promitatoare in ceea ce priveste colaborarea dintre parteneri si receptivitate din partea cetatenilor. Aceste rezultate au dus la extinderea parteneriatului in 2007, cand s-a realizat un numar important de platforme de colectare a deseurilor. In 2008, incepe programul de colectare selectiva prin aport voluntar, adica stabilirea punctelor de colectare a deseurilor dotate cu recipienti de 3 mc pentru fiecare tip de ambalaj, de culoare albastra pentru hartie si carton, galben pentru plastic si verde pentru sticla. Vor fi amplasate pe raza sectorului 6, 110 puncte de colectare selectiva. De asemenea, s-a realizat si un portal de informare si constientizare pentru populatie.

"Este o mare provocare sa implementam acest program de colectare selectiva in Bucuresti unde este cel mai greu. Inca nu suntem multumiti de modul in care se gestioneaza deseurile, noi ca si companie in primul rand", a declarat directorul Urban, Teodor Florescu.

Prezent la evenimentul de lansare a programului, primarul sectorului 6, Cristian Poteras, si-a exprimat entuziasmul pentru noul program. "Suntem siguri ca si alte firme de salubritate se vor implica si in alte sectoare in astfel de proiecte. In vreme ce in 2007 gradul de colectare selectiva pe sectorul 6 a fost de doar 15%, in 2008 avem o tinta de 60%", a declarat acesta.

Colectarea selectiva reprezinta premiza realizarii obiectivelor nationale de reciclare si valorificare pentru ambalaje pentru companiile de profil din Romania. Angajamentele nationale realizate atat prin transpunerea directivelor europene in legislatia nationala cat si prin realizarea strategiilor de reciclare si valorificare pentru urmatorii 10 ani, nu pot fi realizate in afara unui sistem integrat performant al deseurilor de ambalaje in care colectarea selectiva de la populatie este esentiala. Programul desfasurat de catre parteneriatul public privat include si o campanile de informare a populatie din sectorul 6, dar si un program de premiere a persoanelor surprinse folosind corespunzator containerele de colectare.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri