Hornbach a anunțat joi că, începând cu luna ianuarie 2017, încheie relaţiile comerciale cu Schweighofer pentru lemnul de construcții și lemnul rindeluit.
Ținem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile”, explică Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România.
Potrivit unui comunicat de presă, compania se asigură că toate materialele lemnoase şi produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă.
Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de recertificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcții și a lemnului rindeluit”, a mai afirmat Mugurel-Horia Rusu.
Fără lemn din defrişări ilegale
Hornbach şi-a asumat voluntar, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship Council® (FSC®).
Lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil.
Cetățeni solicită magazinelor de bricolaj din România să renunțe la lemnul ilegal provenit de la Schweighofer
Peste 14.000 de cetățeni solicită magazinelor de bricolaj din România (Arabesque, Bricodepot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin) să renunțe la lemnul ilegal provenit de la Schweighofer.
În urma multiplelor dovezi ale tăierilor ilegale, în care toate drumurile duc la Schweighofer, era un pas firesc ca magazinele de bricolaj să înceapă să renunțe la aceste produse. Salutăm decizia Hornbach și vom cere în continuare ca toate magazinele de profil să renunțe la lemnului provenit din tăierile ilegale de pădure” a declarat Raluca Veștemeanu, campaigner de-clic.
Potrivit de-clic, suspendarea certificării FSC a Schweighofer este un pas important împotriva tăierilor ilegale. Reprezentanții organizației consideră că acum trebuie menținută presiunea pentru ca această certificare să fie retrasă definitiv. În acest fel, magazinele de bricolaj nu vor mai avea nicio scuză pentru a-și încheia contractele. Deja, peste 10.000 de membri ai comunității de-clic solicită FSC să-și retragă certificarea.