Harta verde a Bucurestiului a fost finalizata

Initiat in aprilie 2007, de catre organizatia nonguvernamentala Goodartofnoon, harta verde a Capitalei este un proiect demarat pe o perioada de minimum trei ani care urmareste identificarea si promovarea resurselor naturale eco-culturale si sociale in vederea dezvoltarii durabile a orasului.

Pe harta verde a Bucurestiului se pot regasi simboluri recunoscute la nivel global in reteaua Green Map, corespunzand resurselor identificate in Bucuresti impartite in mai multe categorii: poluare, economie verde, educatie si informare de mediu sau institutii de cultura.

"Era nevoie de un instrument care sa ajute comunitatile locale si autoritatile publice sa constientizeze care sunt resursele valoroase de care dispune Bucurestiul. Harta verde poate fi privita si ca un instrument care sa-i ajute pe bucuresteni sa aiba un cuvant de spus atunci cand se pune problema dezvoltarii cartierelor si a orasului sau cand urmeaza a fi luate decizii care pot influenta viata comunitatii", a declarat Ruxandra Soare, presedinte Goodartofnoon.

Prima varianta tiparita a hartii verzi include aria delimitata de Lacul Herastrau, Lacul Tineretului, Gradina Botanica si aliniamentul Iancului-Plumbuita, identificand in jur de 360 de resurse, in timp ce aplicatia web geo-spatiala www.hartaverde-bucuresti.ro/www.greenmap-bucarest.ro include tot perimetrul Bucurestiului si zonele limitrofe, fiind identificate peste 1000 de resurse.

Pornind de la aceasta prima versiune a hartii verzi, orice cetatean poate propune obiective de interes care urmeaza a fi validate apoi de o echipa de administratori in ideea dezvoltarii constante a hartii verzi a Bucurestiului.

Harta verde va fi lansata duminica, 11 mai 2008 printr-o actiune care sa explice cat mai fidel principiile si beneficiile sale, potrivit reprezentantilor Goodartofnoon.

Printre partenerii proiectului se numara si Green Report.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri