Un proiect pe Kickstarter propune hanorace din zaţ de cafea şi plastic. A depăşit targetul de 50.000 de dolari de 10 ori în 2 zile

Coalatree, o companie din SUA, a propus pe Kickstarter un proiect pentru confecţionarea unor hanorace din zaţ de cafea şi sticle de plastic reciclate. Proiectul a fost foarte popular, astfel că a strâns rapid suma necesară pentru demararea producţiei.

Targetul iniţial a fost de 50.000 de dolari, însă compania a colectat peste 500.000 de dolari de la 5.921 de donatori în doar două zile.

Fiecare bluză Evolution conține trei cești de cafea reciclată și zece sticle de plastic. Ambele ingrediente provin din Taiwan, care este o mare consumatoare de cafea. Aproximativ 30 de tone de zaţ cafea sunt produse într-o singură zi pe insulă, care astfel nu se risipesc, ci primesc o viață nouă.

Boabele de cafea uzate sunt amestecate și topite cu sticle de plastic reciclate, apoi extrudate în fibrele care creează Hoodie Evolution. Procesul necesită resurse minime și utilizează tehnologii durabile, cum ar fi energia solară, reciclarea apei gri și multe altele.

„Partenerii noștri de pe tot globul au lucrat ani de zile pentru a perfecționa tehnica de a transforma cafeaua în haine. În primul rând, cafeaua este colectată de la magazinele locale. Adesea, acest lucru se face de către angajați în drumul lor spre cafenea de dimineaţă, astfel încât nu este nevoie să utilizăm camioane care rulează pe combustibili fosili”, spun fondatorii companiei.

Apoi, cafeaua este uscată și uleiurile sunt separate. Adesea, aceste uleiuri primesc o altă viață ca săpunuri, produse cosmetice și multe altele. Cafeaua uscată este în continuare măcinată în particule de dimensiuni nanometrice, care apoi sunt combinate cu fibre de plastic și transformate în pânză.

Pentru că materialul încorporează boabe de cafea, acest hanorac preia proprietățile de absorbție ale mirosului. Comparativ cu bumbacul tradițional, Hoodie Evolution are de trei ori mai mult control al mirosului.

Adiţia de zaţ de cafea nu numai că ţine departe odorurile, dar face ca materialul să se usuce și de două ori mai repede decât cele tradiționale. Umiditatea este transferată de pe piele spre stratul exterior al hanoracului, unde este răspândit peste suprafață pentru a accelera timpul de uscare.

Potrivit Coalatree, cafeaua poate proteja fibrele și pigmenții din piele de radiațiile UV dăunătoare, transformând efectiv hanoracul într-un scut fără substanțe chimice.

„Responsabilitatea pentru mediul înconjurător a fost întotdeauna un factor important la Coalatree, dar ne dăm seama că această responsabilitate nu este doar pentru mediu, ci și pentru oameni. În fiecare etapă a procesului, căutăm modalități de a minimiza amprenta noastră. Ne străduim să dăruim nu numai mediului, prin utilizarea materialelor reciclate și producției durabile, dar și comunității noastre prin parteneriate cu organizațiile locale. Susținerea oamenilor și a locurilor care fac din Utah un loc special este o cauză aproape de inimile noastre. De aceea suntem încântați să colaborăm cu organizații precum Fundația Canyons Cottonwood, Fundația Anasazi, Road Home și Adopt-A-Native-Elder”, mai spun cei din companie.

spot_img

Ultimele știri