Se apropie GreenTech Film Festival. Care este programul

În perioada 9-12 octombrie, va avea loc în București primul festival de filme documentare dedicat tehnologiilor verzi. Este vorba despre GreenTech Film Festival, un eveniment care va avea, potrivit organizatorilor, o amprentă zero de carbon.

13 documentare și scurt-metraje, românești sau străine. 3 ateliere și încă 3 evenimente publice. Toate în jurul aceleiași teme, și anume: cum ne poate tehnologia ajuta să ne îmbunătățim viața, protejând totodată mediul înconjurător. Iată un rezumat pentru ceea ce va fi GreenTech Film Festival.

Prima ediție a GreenTech Film Festival va avea loc în București, în perioada 9-12 octombrie. Se va desfășura la Cinema Elvira Popescu și va reuni atât activiști de mediu, cât și persoane interesate să îmbunătățească mediul în care locuiesc.

Ce filme și ce evenimente sunt în programul GreenTech Film Festival

One brave toucan, Alerte sur la tulipe rouge/ Red alert on the tulip, 10 (Zece), Mosquito, L’empereur/ March Of The Penguins 2: The Call, The breakthrough in renewable energy, Demain, Offline is the new luxury, Agroecology systems. Iată lista de documentare străine sau românești care vor fi proiectate în cele 3 zile de festival. Lor li se alătură și câteva scurt-metraje: Ateliere fara frontiere; Mereu pe fuga, dar nu și astăzi; Avize pentru Soare și Jurnal de grădină.

Pe lângă proiecții, vor avea loc trei ateliere (de reciclare creativă, de ecologie și tehnologie, respectiv de știință și robotică), dar și trei evenimente: deschiderea oficială a evenimentului, o conferință (despre cum ne poate ajuta tehnologia să dezvoltăm soluții sustenabile) și o dezbatere publică (despre permacultură).

Programul complet poate fi consultat pe site-ul festivalului.

Cum vor organizatorii să își neutralizeze amprenta de carbon

Festivalul GreenTech Film Festival va fi organizat de agenția Media Image Factory (organizatorii caravanei educaționale Guerilla Verde). Aceștia și-au propus să își reducă pe cât posibil emisiile aferente activităților de organizare a evenimentului și de producție a documentarului 10 (ZECE).

Vor folosi doar carton și hârtie reciclabilă, vor elimina toate materialele printate, vor avea un catering cu produse locale, vor elimina ambalajele din plastic, PET sau metal și vor încuraja invitații și publicul larg să folosească bicicleta sau mijloacele de transport în comun pentru deplasarea către sala de cinema. Mai mult, în realizarea filmului documentar, deplasările au fost făcute cu mașini electrice, ceea ce a redus cantitatea de gaze cu efect de seră cu 270.9 kgCO2e.

Măsurile luate nu vor asigura însă o amprentă zero de carbon. De aceea, organizatorii au decis să neutralizeze emisiile, cumpărând credite de carbon de la un proiect din județul Tulcea. Este vorba despre Topolog Wind Power, primul proiect din România de producție de energie regenerabilă care obține în medie 594 de credite de carbon/an. Energia produsă este trimisă către Gridul Național de Energie din România.

Green Report este partener media al GreenTech Film Festival.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri