GreenTech Film Festival prezintă filme şi evenimente care au ca subiect tehnologiile verzi. Cea de-a doua ediţie va avea loc în perioada 12-14 noiembrie 2018, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, şi pe 20 noiembrie, la Institutul Francez din Cluj-Napoca.
Ediţia a doua a GreenTech Film Festival la Bucureşti îl are ca invitat special pe singurul explorator român din comunitatea National Geographic, Sergiu Jiduc, stabilit în prezent la Londra. Sergiu Jiduc va veni în faţa publicului din România pe 13 noiembrie, ora 20.30, pentru a vorbi despre experienţa sa în calitate de cercetător în științele pământului și expert în strategiile de dezvoltare sustenabilă.
„GreenTech Film Festival este un eveniment inedit, desfăşurat într-un format în care atât invitaţii, cât şi documentarele selectate sunt menite să ajute publicul larg la o mai bună înţelegere a impactului pe care îl are tehnologia asupra noastră, a societăţii. Totodată, festivalul aduce în atenţia publicului modul în care inovaţia poate servi la rezolvarea problemelor de mediu.”, a declarat Nicoleta Talpeş, din partea Media Image Factory, organizatorul festivalului.
Festivalul include proiecţii de film documentar care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă istoricul israelian Yuval Noah Harari în „Oameni, Zei şi Tehnologie”, cum funcţionează tehnologia online („Viitorul creat de noi”) şi crearea de conţinut video („YouTube, Vloggeri şi Tu”), dar şi relaţia dintre economie şi tehnologie.
Totodată, publicul va putea urmări avanpremiera celui de-al doilea sezon al documentarului MARTE, o producţie National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer („Apollo 13”, „A Beautiful Mind”) şi regizorul Ron Howard („The Da Vinci Code”, „Solo: A Star Wars Story”), care prezintă scenariul în care pământenii devin primii locuitori ai planetei MARTE.
Relaţia dintre tehnologie şi economie va fi abordată prin proiecţia filmului „The Big Short” („Brokerii Apocalipsei”), urmată de un Q&A, dar şi prin prezentarea „Când tehnologia serveşte economia. Criptomonede: mize şi perspective”, susţinută de Joëlle Toledano, profesor de economie la Universitatea Paris Dauphine, în prezenţa altor specialişti români în domeniul economiei.
Din program mai fac parte şi atelierele MiniGreenTech, dedicate elevilor. Aceştia vor putea învăţa despre importanţa reciclării prin demonstrații în care doze din aluminiu, PET-uri şi textile sunt transformate în obiecte ce pot fi refolosite, dar şi despre programare, robotică şi realitate virtuală.
Detalii despre programul complet, bilete şi rezervări sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro şi pe pagina de Facebook.