Greenpeace România a lansat miercuri proiectul „Energie verde pentru viitor curat” prin donarea a 40 de panouri solare fotovoltaice Școalii Gimnaziale nr. 1 Rovinari. Panourile, a câte 250 wați fiecare, vor asigura circa 25% din necesarul de consum al școlii.
„Ne dorim ca investițiile în surse curate de energie și în reducerea consumului să devină un fenomen extins în întreaga țară, la toate nivelurile: de la echiparea gospodăriilor la cea a instituțiilor și companiilor. Cu cât aceste investiții vor prolifera mai mult, cu-atât ele vor fi mai accesibile și mai facil de implementat. Este important să arătăm că etapa de pionierat se apropie de final și că terenul pentru investiții la scară largă este deja pregătit”, a declarat Ionuț Cepraga, coordonatorul proiectului fotovoltaic derulat de Greenpeace.
Instalația fotovoltaică de pe școală va putea furniza energie electrică și în sistemul național, după finalizarea procedurii de racordare la rețeaua de distribuție CEZ, procedură care este în derulare. Ulterior, școala va avea un contor bidirecțional care va permite conectarea la rețea.
Campania Greenpeace România continuă prin oferirea potențialilor inițiatori de proiecte în domeniul energiei regenerabile și în cel al eficienței energetice, din mediul administrativ, dar și din mediul privat unei sinteze a surselor de finanțare disponibile în prezent și în viitorul apropiat, atât pentru mediul rural, cât și pentru cel urban.
Citește și:
Greenpeace solicită desecretizarea acordului pentru noul grup energetic de la Rovinari