Green letters

Pungile de plastic din marile magazine au acum un pret de 20 de bani. 67% dintre cititorii Green Report cred ca aceasta masura va ajuta la protectia mediului, pentru ca se vor arunca mai putine pungi de plastic, 33%considera ca nu va conta, pentru ca oamenii vor arunca orice e de mica valoare, si niciun cititor nu a optat pentru varianta potrivit careia aceasta ar fi o masura luata pentru ca magazinele sa mai aiba o sursa de venit.

Cu timpul…
Eu am votat ca masura nu va conta pentru ca oamenii vor arunca orice e de mica valoare, dar vreau sa fac o precizare: nu va conta, dar cu timpul romanii se vor obisnui cu aceasta practica de-a proteja mediul, in concluzie o consider o masura benefica. (Alex P)

Plase

S-au aruncat, se arunca, se vor arunca. (Marius Anghel)

Foarte putin nu inseamna deloc
Ceea ce nu mai este gratuit determina o limita. Desi foarte aproape de a fi gratuita si inca gratuita in unele magazine mici, de cartier, poate si unele
mari, celebra punga are cu putin mai putini fani. si chiar daca foarte putin, din fericire, foarte putin nu inseamna deloc, deci este vorba de un pas inainte. Surprinzator si sertarul meu cu pungi s-a golit in ultima luna fara ca vreunul din membrii familiei sa faca intentionat vreun gest in privinta  asta. Sigur, mai putine pungi in sertar inseamna mai putine pungi la gunoi. Sa speram la „cifre“mult mai mari . (Ioana Vladusel)

Mic pas
Si eu cred ca este un mic pas. Nu sunt insa de parere ca se vor arunca mai putine pungi. Banii stransi se pot utiliza pentru promovarea pungilor (si a altor ambalaje) biodegradabile. 20 de bani/ punga nu este mult, (aproape nimic in comparatie cu marfa cumparata) dar sa ne gandim la numarul enorm de pungi care se vand zilnic. (C. Staniloiu)

Urmasii nostri ii vor taia la loc
Si cine-i va taia peste 50-100 de ani? Urmasii celor care i-au taiat acum? (niccu)

Fiecare dupa puterea lui
Toti ar trebui sa participam la actiuni ecologice fiecare dupa puterea lui, inclusiv statul. Aceste actiuni ar duce nu nu mai la ecologizarea mediului,
dar ar fi o sansa si pentru reducerea somajului, care din pacate o sa creasca. (Marius Anghel)

Plantari anulate de hartia pentru postere

Impaduririle ar fi utile atat timp cat copacii plantati ar rezista in timp, atat timp cat pentru asemenea actiuni nu sar consuma tone de hartie pentru postere, afise, fluturasi, etc. Gunoaiele imprastiate care incotro reprezinta o mare problema si nu cred ca se va rezolva in curand, cu toate actiunile de „ecologizare", datorita lipsei educatiei si mai ales a constiintei in acest sens. (Mihai 75)

La intrebarea „Ati participa la o actiune ecologica, precum impadurirea sau colectarea gunoaielor?“, 91%dintre respondenti au spus ca ar fi de acord, dar nu stiu cum sa procedeze, 9% dintre cei care au raspuns ar fi de acord cu conditia sa primeasca un stimulent de la firma, si niciun respondent nu considera ca este doar treaba statului sa planteze copaci si sa stranga gunoiul.

Artificial e mai ieftin

Institutiile guvernamentale ar trebui sa cumpere brazi artificiali, asa ar economisi foarte multi bani la buget. (Sorin 009)

Suferinta compensata
Ideea reciclarii este cea optima. Astfel,"suferinta" brazilor va fi intr-un fel rasplatita deoarece nu vor fi aruncati, ci asa despodobiti vor fi inca utili si vor aduce bucurie in continuare. (Luiza)

La groapa de gunoi
Daca ii recicleaza ar fi minunat si de i-ar vinde la fabricile de mobila nu ar fi un lucru rau.Dar eu cred ca ei vor ajunge la groapa de gunoi si vor depinde de cei care administreaza acele gropi. Si cum la noi in tara sunt putine firme de recoltat deseuri care ar face un lucru minunat sa recicleze acesti brazi, eu zic ca cei mai multi dintrei ei vor putrezi in ani in acele gropi sau sub pamant sau in cel mai fericit caz i-ar lua tiganii care cauta prin gunoaie si s-ar incalzi cu ei. (Alex)

La intrebarea „Ce credeti ca ar trebui sa faca institutiile guvernamentale Dupa sarbatori cu brazii pe care ii impodobesc de Craciun?“, 83% dintre respondeti au spus ca ar trebui sa ii recicleze, de exemplu sa-i transforme in jucarii pentru copiii nevoiasi, 17%au spus ca ar trebui sa ii vanda fabricilor de mobila, pentru a intoarce banii la buget si nimeni nu a considerat ca brazii trebuie incinerati. 

Institutiile trebuie sa dea un exemplu!
Eu mi-as dori ca macar institutiile publice sa cumpere brazi in ghivece, care pot fi plantati dupa Sarbatori, sau brazi artificiali. Dupa ce ca sute de mii
de brazi se taie anual pentru „placerea noastra“, macar institutiile, companiile si Organizatiile ar trebui sa dea un exemplu. Altfel, daca chiar trebuie sa cumpere brazi morti de zeci de metri, oricare dintre cele trei variante ar fi buna. Cu toate acestea, din pacate nu cred sa se intample ceva prea curand. (Liliana Costin)

Reciclarea, o idee buna.
Solutia cu reciclarea mi se pare cea mai buna, dar si cel mai greu de aplicat. Ar fi grozav ca cineva sa se bucure si dupa Sarbatorile de iarna de brazii pe care ii taiem frenetic in fiecare an. Confectionarea jucariilor pentru copii din brazii de Craciun mi se pare o idee buna care ar putea fi pusa in practica de o organizatie nonguvernamentala, de exemplu. (Visan Mihaela)

Pentru ca ne pasa de parerile cititorilor nostri, „Green Report“ pune la bataie doua pagini de dezbateri. Cei interesati sa-si prezinte sugestiile gasesc temele de discutie propuse de echipa noastra pe www.green-report.ro Ne puteti scrie pe adresa: Bucuresti, Vasile Lascar nr. 8,
ap. 20 sau pe mail, pe adresa
redactie@green-report.ro

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri