Green Bee, proiectul inovator care îmbină educația experimentală cu protecția mediului

Kaufland România și Green Revolution au lansat joi, 12 mai, cel de-al patrulea sezon al proiectului de educație ecologică Green Bee. Bazându-se pe tehnica învățării prin joc, proiectul le oferă celor mici posibilitatea de a dobândi cunoștințe despre ecologie și de a-și dezvolta deprinderi responsabile față de mediul înconjurător într-o manieră atractivă și interesantă, prin intermediul unei călătorii imaginare în spațiu cu nava Green Bee din Parcul Tineretului.

green bee

Nava spațială Green Bee are o abordare inovativă deoarece aduce ceva foarte nou în România: asigură accesul într-un spațiu multimedia și o învățare prin experiența proprie a copiilor. Îmbină într-un mod unic două componente importante pentru generația viitoare: educația și protecția mediului„, a declarat la evenimentul de lansare Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR, Kaufland România.

Aceasta a explicat că este esențial pentru copii să fie informați de mici despre importanța protejării mediului înconjurător, iar creșterea gradului de conștientizare, în rândul celor mici, a impactului pe care îl au activitățile umane asupra mediului înconjurător este de asemenea extrem de important.

În acest an, proiectul care se adresează copiilor cu vârste între 6 și 14 ani se va desfășura în perioada 12 mai — 12 decembrie și aduce o serie de noutăți și provocări pentru copii, care vor învăța lucruri interesante despre ecologie.

Micii exploratori întâmpinați de căpitanul Roxo și secundul Noni.
Micii exploratori întâmpinați de Căpitanul Raxo și Secundul Noni.

Prezent în cadrul lansării proiectului, Viorel Lascu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor le-a propus copiilor ca după ce vizitează noul Parc Natural Văcărești să vină cu propunei despre a îmbunătății lucrurile care nu merg bine acolo.

Am început să protejez natura prin explorarea peșterilor. Am ajuns la 1.200 de metri sub pământ, unde lumea este altfel. De asemenea, prin parcurile naturale conservăm natura. Noi mergem împreună cu voi să vedem cum s-au dezvoltat speciile din Parcul Văcărești, de exemplu. Sper să mergeți cu nava pe deasupra Parcului Văcărești și să facem împreună un raport spațial cu lucrurile care nu merg bine acum, acolo”, a spus Viorel Lascu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Nava spațială Green Bee este poziționată  în parcul Tineretului, zona Rozariu, iar echipajul acesteia, Căpitanul Raxo și Secundul Noni îi așteaptă pe micii exploratori în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Intarea este gratuită.

green bee interior

Green Bee este realizat în parteneriat cu Kaufland România și a găzduit până în prezent peste 25.000 de copii, însumand peste 3000 de ore cu și despre ecologie.

Citește și:

Ecologia, explicată pe înțelesul copiilor, într-un nou sezon Green Bee

Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland: „Vrem să ne axăm din ce în ce mai mult pe sustenabilitate”

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri