Grâul modificat genetic nu e mai rezistent la dăunători decât cel convențional

O testare amplă a arătat că grâul modificat genetic nu este mai eficient decât varietățile convenționale în a elimina afidele. Timp de doi ani au fost făcute teste pentru a compara impactul afidelor asupra culturilor modificate genetic și celor convenționale.

2733264675_0207042fb9_z

Afidele mânâncă plantele și le lasă infectate. Cercetătorii au modificat grâul pentru ca acestă să producă un feromon natural pe care îl eliberează afidele când sunt atacate de prădători. “Alarma” îi face pe dăunători să se refugieze pentru siguranță.

Cercetătorii de la Rothamsted Research din Hertfordshire au intenționat să demonstreze rezistența culturilor la afide în sălbăticie. O cultură de grâu rezistentă la afide ar avea beneficii majore pentru fermieri pentru că plantele nu ar mai trebuie stropite cu insecticide, susțin aceștia.

“Partea dezamăgitoare a fost că testarea în teren nu a arătat o reducere semnificativă a afidelor în loturile de grâu”, a declarat Toby Bruce, din partea institutului de cercetare.

Amenințările din partea ecologiștilor de a distruge culturile experimentale din cadrul testării au ridicat costul final al experimentului de la 732.000 de lire sterline la 3 milioane de lire sterline.

sursa: The Guardian

Puteți citi și:

India ar putea aproba cultivarea porumbului modificat genetic

Un fost inginer în genetică alimentară vorbește despre pericolele OMG

Acord politic care permite statelor membre să interzică OMG

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri