Paleontologii de la Universitatea Portsmouth studiaza fosila unui dinozaur micut, care a trait in perioada Cretacica timpurie (acum 145-100 de milioane de ani). "Ashdown maniraptoran" este numele dinozaurului despre care se presupune ca a fost cel mai mic din lume.
El avea doar 30 de centimetri in lungime si greutatea de 198 grame. O fosila care face parte din aceasta noua specie denumita „carnivorous non-avian” a fost descoperita in Marea Britanie.
"Precum alti teropozi maniraptoran acesta a fost un dinozaur micut, biped cu o coada destul de scurta, gat lung, picioare lungi si subtiri si membre anterioare cu gheare", a declarat Darren Naish (Universitatea Portsmuth), co-autorul studiului, citat de Discovery News. Darren Naish impreuna cu Steven Sweetman au analizat ramasitele dinozaurului descoperite in nord vestul Bexhill, din East Sussex, Marea Britanie.
"Insula Wight, Surrey si East Sussex sunt toate puncte fierbinti care scot la iveala noi specii de dinozauri", a precizat Naish. "Cel mai probabil manca animale micute, inclusiv insecte precum si frunze si fructe", a spus Nash. El a adaugat ca “Ashdown maniraptoran” mergea, cel mai probabil, cu coada si corpul asezate in pozitie orizontala.
Foto: Discovery News