O imagine cu o focă prinsă într-o pungă de plastic a declanșat dezbateri online

O fotografie care a devenit virală, cu o focă ce pare prinsă într-o pungă de plastic, a declanșat o dezbatere online despre alternativele sustenabile la acest tip de pungi.

focă

Un fotograf amator, Martyn Cannan, se plimba în portul Brixham din Marea Britanie când a zărit o focă ce avea capul prins într-o pungă albastră din plastic. Mai multe persoane curioase s-au oprit să se uite la animalul captiv.

„Am făcut poza pentru că dezbăteam ce să facem și voiam să o trimit către Cornish Seal Sanctuary (n.r. organizație caritabilă) pentru a cere sfaturi. Era evident că punga o deranja, dar după 10, 15 minute a reușit să se elibereze”, a povestit bărbatul, potrivit The Independent.

Fotografia sa a fost distribuită de autoritățile responsabile de port și de plajele din zonă, declanșând o dezbatere aprinsă în mediul online pe tema utilizării plasticului. Un utilizator a sugerat că legislaţia privind pungile de plastic ar trebui înăsprită: „Introduceţi o lege până în 2021; toate pungile de plastic să fie interzise. Magazinele să utilizeze doar pungi de hârtie”.

cumparamisim.ro

O altă persoană a adăugat: „Magazinele ar trebui să folosească doar (pungi) de hârtie; se practică în Spania şi în alte ţări europene şi există de multă vreme în America”, însă cineva i-a răspuns: „Suntem în Marea Britanie. Plouă ¾ din timp. Aduceți-vă pungi (reutilizabile) de acasă”.

Alţii au sugerat, însă, că foca nu s-a aflat în primejdie şi i-au sfătuit oamenii să aibă o atitudine pro-activă în ceea ce priveşte curăţarea apelor. „Foca este mult mai isteaţă decât credem noi, probabil se juca cu punga şi nu era în pericol de a rămâne blocată”, a scris un utilizator.

https://www.facebook.com/torbayharbour/photos/a.1790348847898680/2213999115533649/?type=3&theater

Potrivit Yahoo News, un grup de aproximativ 20 de foci trăiesc în apele din jurul Brixham-ului. În ultima perioadă, multe dintre ele au fost văzute captive în discuri frisbee, plase de pescuit sau chiar în spițele unei umbrele.

„Din păcate, este ceva ce se întâmplă mult prea des – mamifere marine rămase blocate în tot felul de obiecte de plastic de unică folosinţă, de la pungi la legături de doze de băuturi, gută de pescuit aruncată sau diverse legături utilizate în comerţ”, a declarat Richard Harrington, director de comunicare în cadrul Marine Conservation Society.

Harrington a precizat, însă, că „de la introducerea taxei de 5 pence pe pungile de unică folosinţă, datele obţinute în urma campaniei ‘Great British Beach Clean’ au demonstrat o scădere cu aproape 50% a numărului de pungi de plastic găsite pe plajele monitorizate”.

spot_img

Ultimele știri