Festivalul Glastonbury interzice sticlele de plastic de unică folosință

Organizatorii Glastonbury, unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, au anunțat că sticlele de plastic de unică folosință nu vor fi disponibile la ediția din 2019 a festivalului.

Nu se vor vinde sticle de plastic la eveniment, care are loc în perioada 26-30 iunie, în timp ce vesela de plastic nu va fi livrată nici în zonele din culise, de producție, de catering sau de dressing ale festivalului.

În timp ce participanții la festival nu vor fi opriți să aducă sticle de plastic la fața locului, aceștia sunt încurajați să aducă împreună cu ei o sticlă de apă reutilizabilă, care poate fi reumplută la numeroasele robinete de apă din zonă. Apă gratuită de băut va fi, de asemenea, disponibilă la fiecare bar.

Apa și băuturile răcoritoare din cutii reciclabile vor fi disponibile pentru a fi cumpărate de la toți comercianții care au vândut anterior băuturi răcoritoare în sticle de plastic, în timp ce vor continua să recicleze orice material plastic reciclabil aflat în perimetrul festivalului.

Serviciile de catering din culise vor fi, de asemenea, fără plastic, artiștii având la dispoziție băuturi la doză și sticle de apă reutilizabile.

Într-un comunicat, organizatorul festivalului, Emily Eavis, a spus: „Este esențial pentru planeta noastră să reducem cu toții consumul nostru de plastic și sunt încântată că, împreună, vom putea preveni ca peste un milion de sticle de plastic de unică folosință să nu fie folosite la festivalul de anul acesta. Chiar sper ca toată lumea – de la titularul de bilete până la artiști – va părăsi anul acesta compania Farm Worthy, știind că chiar și schimbările mici, de zi cu zi, pot aduce o schimbare reală. E acum ori niciodată.”

Anterior, festivalul a interzis tacâmurile și farfuriile din plastic și a obligat comercianții de alimente ca tot ce vând să fie compostabil. Organizatorii au subliniat faptul că folosesc deja doar paie de hârtie la fața locului. Festivalul nu folosește niciodată cupe de plastic de unică folosință la bar, iar brățările de acces sunt realizate din material textil.

În 2017, participanții la festival au folosit 1,3 milioane de sticle de plastic.

Un purtător de cuvânt al „Friends of the Earth” a spus că măsura adoptată de Glastonbury este un pas important, dar sunt multe de făcut pentru a aborda alte probleme legate de festivaluri.

„Este timpul ca toate festivalurile să se gândească la lucruri precum recipientele pentru alimente, tacâmuri și să încurajeze persoanele care participă la festival să scape de plastic. De asemenea, este important ca kitul de festival, cum ar fi corturile, să fie construitepentru afi mai durabile mai degrabă decât de a fi abandonate într-un câmp după o singură utilizare. „

Greenpeace estimează că, la nivel global, 12,7 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an. Cu peste 1 milion de sticle de plastic vândute la Glastonbury în 2017, organizatorii festivalului au declarat că au simțit că interzicerea lor a fost vitală.

Richard Thompson, profesor de biologie marină la Universitatea Plymouth, a declarat că, deși ar dori să știe mai multe detalii, știrea a fost „un pas mare”.

Acesta a adăugat faptul că a este, de asemenea, important ca plasticul de unică folosință să fie reciclabil ori de câte ori este posibil.

„Dacă există un mesaj pentru industrie, este că acest lucru ar trebui să fie un apel de trezire la realitate și dacă nu vor realiza ambalaje astfel încât să fie într-adevăr compatibile cu reciclarea pe scară largă, oamenii vor fugi de plastic „.


spot_img

Ultimele știri