Federația Europeană a Băncilor de Alimente și-a inaugurat sediul din Bruxelles

Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) și-a inaugurat sediul din Bruxelles, alături de consiliul său de administrație, reprezentanți ai unor instituții europene, ONG-uri, parteneri și alte părți interesate.

Sediul UE din Bruxelles, Belgia

Federația Europeană a Băncilor de Alimente își propune să joace un rol semnificativ în deschiderea unui dialog cu instituțiile europene și părțile interesate.

„Stabilirea Federației Europene a Băncilor de Alimente în capitala Europei este un punct cheie în istoria organizației noastre. Domeniul activităților noastre se va extinde, cu viziunea de a susține mai bine calitatea noastră de membri, de a contribui la asistența alimentară și/sau materială, cu referire specială la ESF+. În fiecare an creștem rata de recuperare a surplusului de alimente pentru a susține 44.700 organizații caritabile care ajută 8.1 milioane dintre cele mai defavorizate persoane care suferă de insecuritate alimentară în Europa. Diseminarea Orientărilor UE privind donațiile de alimente este o contribuție foarte importantă la acest scop. Aceste obiective ne vor permite să abordăm noi provocări, cum ar fi potențialul în creștere pentru donații de alimente transfrontaliere, care să creeze solidaritate între țările europene. Nevoia de noi tehnologii pentru a face activitatea rețelei noastre mai eficientă este un alt aspect important. Ne vom mări contribuția la sănătatea planetei noastre și a locuitorilor săi dezavantajați, în conformitate cu țintele Uniunii Europene și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.”, a declarat Jacques Vandenschrik, președintele FEBA.

La inaugurare a participat și Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Vytenis Andriukaitis.

„Faptul că Federația Europeană a Băncilor de Alimente își deschide sediul în Bruxelles este și o veste rea, și o veste bună. Este o veste rea în sensul în care demonstrează clar că risipa alimentară are loc în continuare în jurul nostru și că încă există prea mulți oameni nevoiași. Însă este și o veste foarte bună deoarece arată că lupta împotriva risipei alimentare ia amploare, iar cu ajutorul tuturor celor implicați putem pune capăt acestei practici inacceptabile și imorale, îmbunătățind viața celor care au nevoie.”, a declarat Andriukaitis.

Risipa alimentară va crește cu o treime până în 2030 fără măsuri urgente

Federația Europeană a Băncilor de Alimente este o organizație non-profit care lucrează în colaborare cu 24 membri și 4 membri de proiect în state europene. FEBA aduce împreună 388 de bănci de alimente și peste 44.000 de organizații caritabile care luptă împotriva risipei alimentare și susțin oamenii defavorizați.

Green Report Shop Produse alimentare eco

Conform unui raport realizat de Zero Waste Europe și Friends of the Earth, costurile risipei alimentare din UE sunt estimate la 143 de miliarde de euro anual, echivalentul bugetului operațional al Uniunii Europene.

spot_img

Ultimele știri