Exxon își propune să reducă emisiile de metan cu 15% până în 2020

ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră listată din lume, prezentă şi în România, a decis să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, inclusiv o scădere cu 15% a emisiilor de metan până în 2020, într-un efort de abordare a schimbărilor climatice.

Pentru a reduce emisiile de metan, Exxon se bazează pe mai multe inițiative, dintre care una este de a creşte eforturile de detectare și reparare a scurgerilor la XTO Energy, o filială a Exxon axată pe gaze de șist. Potrivit companiei, îmbunătățirile operaționale la nivel de producție și site-urile midstream din Statele Unite, combinate cu eforturile de detectare și remediere a scurgerilor, au redus emisiile de metan cu aproximativ două procente în ultimul an.

Compania spune că eforturile legate de producția și prelucrarea petrolului și a gazelor naturale vor reduce emisiile de gaze naturale în operațiunile ExxonMobil cu aproximativ 25% până în 2020 față de anul 2016. Cele mai semnificative reduceri se așteaptă să se producă în operațiunile din Africa de Vest și includ utilizarea infrastructurii terților.

Compania de petrol și gaze se descrie ca fiind „cea mai eficientă companie de rafinare din SUA și la nivel global”. Acesta a declarat că a atins „o îmbunătățire de 10% a eficienței energetice” în cadrul „operațiunilor globale de rafinare” după lansarea unui program în anul 2000.

Reprezentanţii companiei mai spun că Exxon investește în soluții energetice cu emisii scăzute, cum ar fi biocombustibilii, cogenerarea și captarea și stocarea carbonului.

„Avem un angajament de lungă durată pentru îmbunătățirea eficienței și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Anunțul de astăzi se bazează pe acest angajament și va contribui la îmbunătățirea în continuare a afacerilor noastre”, a declarat CEO-ul Darren Woods.

Aproape două treimi din gazele cu efect de seră eliberate în ultimii 150 de ani provin de la 90 de companii. Exxon sa aflat în primele 10 locuri, potrivit unui studiu realizat de Richard Heede în cadrul Institutului de Responsabilitate Climatică din 2013, care acuză companiile pentru majoritatea schimbărilor climatice.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri