Evenimentul Zilei: ONG-urile pun baza Politicii Agricole Echitabile si Sustenabile

Mai multe organizatii din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile si comunitare au constituit primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politica Agricola Echitabila si Sustenabila – PAES, anunta un comunicat de presa.

Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, ARC 2020 (Agricultural and Rural Convention), Asociatia de Ecoturism din Romania, Fundatia Adept, Fundatia CIVITAS pentru Societatea Civila, Centrul de Asistenta Rurala, Societatea Ornitologica Romana/BirdLife Romania si WWF isi propun ca PAES sa devina o platforma a societatii civile. Obiectivul este sa transmita un mesaj comun al organizatiilor membre, privitor la o noua politica europeana in domeniul agriculturii si al dezvoltarii rurale.

„Constituirea PAES a pornit de la faptul ca in Romania nu exista inca un dialog continuu si transparent intre ministere, institutii publice si societatea civila. PAES se vrea a fi o voce puternica ce promoveaza acest dialog, precum si concretizarea principiilor si a solutiilor in propuneri concrete, echitabile si sustenabile de reforma a Politicii Agricole Comune”, se arata in comunicatul de presa.

Acest parteneriat deschis, caruia i se pot alatura si alte organizatii, a fost stimulat de publicarea recenta, de catre Comisia Europeana, a comunicarii “PAC la orizontul anului 2020: sa facem fata provocarilor hranei, resurselor naturale si celor teritoriale”, un pas important in procesul de reforma a PAC. In paralel, ARC-2020 (Agricultural and Rural Convention), o platforma de organizatii ale societatii civile europene sustinuta si de unele organizatii din Romania, a prezentat Comisiei Europene, Parlamentului European, Comitetului Regiunilor si Comitetului Economic si Social European “Comunicarea din partea Societatii Civile catre Institutiile Europene privind viitoarea Politica Agricola si Rurala”.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

spot_img

Ultimele știri