Evenimentul Zilei: Lacurile sarate din Cluj, revitalizate cu bani europeni

Complexul balnear de la Cojocna, judetul Cluj, functioneaza aproape la capacitate maxima chiar daca iarna bate la usa. Reteta succesului: fonduri europene utilizate pentru modernizarea Bailor Sarate, in prezent aici functionand singurul bazin acoperit cu apa sarata incalzita din Transilvania.

Intr-o cladire modernizata din incinta bailor a fost deschis, luna trecuta, un bazin cu apa sarata incalzita.

“Prin proiectul de modernizare a bailor sarate de la Cojocna a fost prevazuta si modernizarea cladirii in care functiona bazinul acoperit. In prezent, este perfect renovat si de cateva saptamani am deschis-o pentru public. Pretul pentru o sedinta de doua ore este de 20 de lei. Cei care vin mai des, pot cumpara un abonament cu 150 de lei, in care intra 12 bai. Temperatura din bazin este de 36 de grade si de aceea nu se recomanda mai mult de doua ore pentru fiecare sedinta", explica administratorul Remus Beldean.
Pe linia de plutire

Baile de la Cojocna au intrat in anul 2008 intr-un amplu proces de modernizare, avand la baza o finantare europeana in valoare de 5,4 milioane de euro. Lucrarile au fost finalizate anul acesta, in mai, si au constatat in reamenajarea celor doua lacuri sarate exterioare, constructia a doua terenuri de fotbal si a doua de tenis, renovarea complexului pentru tratamente balneare pe timp de iarna, reamenajarea platformei de parcare si a zonelor verzi.

Remus Beldean spune ca afacerea este administrata de Primaria Cojocna, institutia fiind actionar unic la societatea care administreaza baile. “Nu este o afacere profitabila. Acum suntem pe punctul in care nici nu castigam si nici nu pierdem. Cel mai mult, in timpul verii am incasat 60.000 de lei pe zi, dar totul depinde de vreme. Daca este frumos si este soare, oamenii vin. Daca nu, nu. Si atunci trebuie sa platesti angajatii si cheltuilile ocazionate de administrarea bazei. La sfarsit de sezon am castigat 500.000 de lei, din care am ramas cu 250.000 de lei. Din aceasta suma o mare parte o folosim sa intretinem bazinul acoperit deschis pe perioada iernii", spune Remus Beldean.
 

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri