EPTISA, o companie care participa la dezvoltarea Romaniei

EPTISA s-a constituit in Spania in anul 1956, avand ca obiect de activitate serviciile de inginerie si consultanta, fiind prima societate de inginerie privata din Spania. EPTISA a initiat multe din proiectele care au marcat dezvoltarea economiei spaniole in anii ’50 – ’60, deruland un numar impresionant de lucrari hidraulice, industriale si de infrastructura.

EPTISA si-a inceput dezvoltarea internationala in anul 1966, fiind puternic prezenta in peste 30 de tari ca o companie importanta pentru dezvoltarea societatii datorita serviciilor, echipamentelor si proiectelor pe care le implementeaza, precum si managementului eficient, cunostintelor tehnice si tehnologice transferate si puse in slujba tarilor in care isi desfasoara activitatea.

"Noi consideram ca, pentru a avea rezultate optime, serviciile tehnice trebuie adaptate conditiilor specifice fiecarei regiuni pentru care dezvoltam abordari si metodologii, promovand solutii tehnice durabile adecvate specificului regional."

In prezent, este una dintre cele mai cunoscute companii internationale de inginerie, consultanta si tehnologia informatiei, cu o cifra de afaceri anuala, globala, de peste 150 de milioane de euro si o echipa la nivel mondial de peste 1.650 de profesionisti, care asigura transmiterea in mod eficient a informatiilor intre membrii echipei si catre beneficiar/client, utilizand intotdeauna o abordare concentrata pe obtinerea rezultatelor si atingerea obiectivelor asumate.

Romania este prima tara din Europa de Est in care EPTISA a decis sa activeze incepand din 1996, asumandu-si “riscul de tara”, fiind astazi una dintre cele mai cunoscute companii de servicii de inginerie si consultanta de pe piata nationala. EPTISA deruleaza servicii in domenii variate: consultanta si inginerie in sectorul de mediu – in special apa si deseuri solide, supervizarea constructiilor civile si intarirea si dezvoltarea capacitatii institutionale, fiind un colaborator de baza pentru autoritatile publice centrale si locale. Nu in ultimul rand, EPTISA a creat recent un departament de proiecte la cheie (turn-key projects/design-build projects) in sectorul de mediu.

EPTISA se mentine in top, bazandu-se pe valoarea sa
Daca ne referim la valoarea companiei EPTISA, aceasta nu vine doar din cifre, ci, mai important, este data de nivelul ridicat de competenta al echipei, privita ca un indicator de performanta in activitatea de consultanta, precum si de calitatea serviciilor si de respectul acordat parteneriatului cu colaboratorii locali. La aceasta se adauga si caracterul multinational al companiei care este puternic sustinuta de referinte tehnice exceptionale si de o capacitate financiara puternica, adaugand astfel valoare prin implementarea unui sistem si a unei metodologii de lucru, ca rezultat al unei experiente de peste 50 de ani.

EPTISA s-a distins ca fiind una dintre cele mai importante companii de inginerie la nivel mondial, actionand pe piete vaste si fiind lider in consortii formate prin partene-riat cu firme de prestigiu din intreaga lume.

Daca ne raportam la succesul pe care EPTISA il are in Romania, acesta se datoreaza intr-o mare masura si experientei dobandite de expertii companiei in Spania, tara care, din momentul aderarii sale la UE, a facut pasii pe care Romania ii face in prezent, fiind un exemplu de dezvoltare economica si de infrastructura. Astfel, luand in considerare acest avantaj, compania si-a extins activitatea si in tarile din Europa Centrala si de Est unde, folosindu-se de experienta si know-how-ul dobandit in Spania si datorita unei bune capacitati de management, a devenit lider pe piata in domeniul serviciilor de inginerie si consultanta.

EPTISA in Romania si beneficii aduse comunitatilor
La nivel mondial, EPTISA si-a impus prezenta in domeniul protectiei si managementului apelor, asumandu-si un rol semnificativ in acest sector, de la proiectarea si constructia infrastructurii de apa si apa uzata pana la mentenanta si operare, devenind un partener puternic si de incredere pentru autoritatile publice, in vederea imbunatatirii managementului resurselor naturale.

In Romania, incepand cu anul 2000, EPTISA este implicata in principalele programe pentru reabilitarea infrastructurii apei la nivel national si regional, iar, pana in prezent, a lucrat cu 17 operatori regionali de apa din judetele Dolj, Brasov, Cluj, Salaj, Giurgiu, Olt, Gorj, Timis, Iasi, Suceava, Bistrita, Teleorman, Prahova, Mures, Harghita, Covasna si Dambovita, precum si cu ministerele ce deruleaza activitati specifice sau conexe domeniului (in special Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului), implementand proiecte complexe in domeniul supervizarii, proiectarii, elaborarii aplicatiilor de finantare, derularii proiectelor la cheie si managementului proiectelor avand ca obiectiv garantia accesului populatiei la surse de apa sigure.

In prezent, EPTISA implementeaza in Romania 18 proiecte cu o valoare cumulata de 33 de milioane de euro, 14 proiecte fiind in sectorul infrastructurii de apa si apa uzata, din care zece cu finantare din POS Mediu. In anul 2010, compania si-a extins sfera activitatilor, prin demararea, in calitate de antreprenor general, a primelor doua proiecte la cheie pentru Extinderea si Reabilitarea Statiilor de Epurare din Aglomerarile Zimnicea, Agnita si Dumbraveni, integrand astfel toate activitatile din acest domeniu: proiectare-executie-supervizare-management de proiect.

Citeste:

Criza apei, grabita de poluare si risipa

Unde se duc apele uzate cand se duc

spot_img

Ultimele știri