Energie din zer de branza

Compania Kraft va converti resturile si zerul de branza in energie. Acest lucru va fi realizat la doua dintre fabricile sale pe gaz natural, economisind, astfel, materie prima. In plus, compania va scapa si de costul gestionarii acestor deseuri, informeaza GreenBiz.

Operatorii fabricii Lowville, care produce crema de branza Philadelphia, si cei ai fabricii Campbell, ambele apartinand firmei Kraft, convertesc zerul in biogaz. Initiativa face parte din eforturile companiei de inverzire a operatiilor in sectoarele agricultura, energie, apa, deseuri si transport.

"Fabricile noastre au mai aplicat strategii precum concentrarea zerului in scopul reducerii volumului sau transformerea acestuia in hrana pentru animale si ingrasamant", a spus vicepresedintele Kraft, Steve Yucknut. "Ambele metode necesita transportarea zerului in afara fabricilor. In prezent, ne ocupam de reducerea emisiilor de CO2 rezultate din transportul deseurilor si crearea unei cantitati suficiente de energie alternativa pentru incalzirea a peste 2.600 de locuinte din imprejurimile fabricilor", a adaugat oficialul.

Viitoarele obiective ale companiei includ reducerea consumului de energie si a emisiilor de CO2 cu 25%.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri