În luna mai, elevii de clasa a IV-a pot descoperi online, prin intermediul a două personaje – Electro și Metano – parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiile de energie, precum și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice.
Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrică și ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007.
Programul educațional „Întâlnire cu energia” se află la cea de-a 15-a ediție și este realizat de ENGIE România, în parteneriat cu Asociația Hands Across România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării. În perioada februarie – mai 2020, peste 2.500 de copii din județele București-Ilfov, Constanța, Brașov, Prahova, Buzău, Argeș vor participa la program, gândit ca un ajutor pentru cadrele didactice pentru învățământul primar care predau „Științelor naturii” la clasa a IVa.
În contextul pandemiei COVID-19, programul tradițional „Întâlnire cu energie” a fost adaptat pentru a fi accesibil online, în luna mai.
„Apreciem originalitatea și inventivitatea unor astfel de programe, precum și adaptabilitatea lor la mediul online, acestea fiind atuuri care permit o comunicare modernă și eficientă cu beneficiarii – în acest caz, elevii de clasa a IV-a”, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării.
Părinții care doresc să își înscrie copiii la una dintre sesiunile online, se pot înscrie pe adresa asociației Hands Across Romania – inscrieri@handsacross.ro.
Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România și Ministerul Educației și Cercetării, programul a implicat[divider] peste 40.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 200 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.