Organizatia Ecotic, specializata in gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), are de catva timp un nou site, menit sa asigure o mai buna comunicare cu partenerii ei.
Alaturi de informatii specifice domeniului deseurilor electrice si electronice, noul site ofera si informatii privind regimul deseurilor de baterii si acumulatori. Ecotic prezinta pe internet obligatiile ce decurg din legislatia actuala, oferind vizitatorului o experienta de navigare intuitiva, prietenoasa, ce permite identificarea si studierea rapida a informatiilor necesare.
“Noul nostru site urmareste clarificarea problemelor utilizatorilor si a jucatorilor din piata DEEE, mergand pana la autoritatile locale. Pentru ca avem foarte multe actiuni in care colaboram cu autoritatile locale. Ne adresam si unitatilor comerciale de retail, care pot reprezenta o sursa de colectare a aparatelor electrice vechi de la populatie, in sistem 1 la 1”, a explicat, pentru Green Report, Valentin Negoita, presedintele Ecotic.
Ecotic, la Conferinta pe deseuri, organizata de Green Report
Echipa Green Report, impreuna cu Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), organizeaza maine, 18 septembrie a.c., la Palatul Parlamentului, o conferinta cu tema “Deseuri: Cele 18 criterii ale Comisiei Europene si drumul Romaniei spre performanta gestionarii deseurilor”.
La dezbateri vor participa, alaturi de ministrul mediului, Rovana Plumb, reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu (GNM) si ai Agentiei Nationale de Mediu (ANPM). Principalii jucatori de pe piata deseurilor vor fi reprezentati de Environ, Ecotic, Recolamp, Gremlin, cat si de alti operatori din domeniu, alaturi de ONG-uri.
Managementul deseurilor municipale, alaturi de modernizarea gropilor de gunoi, a fost si ramane o provocare pentru Romania. Mai ales, in contextul in care care Comisia Europeana (CE) a identificat, in ultimul sau raport, unele nereguli majore legate de gestionarea deseurilor in Romania.
Cum evitam riscul unui infringement?
Deficientele in acest domeniu, identificate de CE pentru Romania, precum prevenirea producerii deseurilor, infrastructura nefunctionala, depozitarea masiva a deseurilor la gropile de gunoi sau in natura, cat si aplicarea legislatiei au fost adesea analizate de Green Report. Tara noastra a obtinut totusi de la UE o perioada de tranzitie generoasa pentru a-si indeplini angajamentele la capitolul mediu, insa raman multe de facut.
Tocmai de aceea, in cadrul evenimentului vor fi dezbatute subiecte, cum ar fi „Criteriile de perfomanta ale UE in managementul deseurilor municipale 2012”, „Pozitia autoritatilor romane vizavi de necesitatea unei piete agregate a deseurilor in conditii de criza financiara prelungita” sau „Provocarile, oportunitatile si raspunsurile operatorilor din domeniu privind cele 18 criterii de performanta ale CE si evitarea riscurilor actuale de infringement”.