Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile a declanșat procesul de evaluare și selectie a organizațiilor și experților care doresc să facă parte din Rețeaua Română pentru Eco-inovare. Până acum, 49 de organizații și 57 de experți și-au exprimat interesul pentru această rețea.
În urma acțiunilor de promovare a proiectului “Parteneriat pentru Eco-inovare” – ECOPartner desfășurate la Timișoara, București și Sfântul Gheorghe, Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile, împreună cu Asociația Clusterelor din România și partenerul elvețian, Asociația Genoveză pentru Dezvoltarea Economiei Circulare.au declanșat procesul de evaluare și selecție a organizațiilor și experților care doresc să facă parte din Rețeaua Română pentru Eco-inovare.
Rolul acestei rețele este de a se constitui într-un grup de organizații și experți care să aibă competențele și experiența necesare pentru a sprijini companiile să eco-inoveze, prin oferirea unor servicii specializate complete și convingatoare, dar și de a acționa în sensul creearii unor politici favorabile eco-inovării, de a promova și de a susține această strategie durabilă de transformare a economiei.
Partenerii consideră că inițierea Rețelei Române pentru Eco-inovare este posibilă numai printr-un efort comun și acțiuni coordonate, care trebuie să acopere toate zonele și organizațiile relevante pentru eco-inovare la nivel național.
Aceste acțiuni au la bază investigarea și maparea (cartografierea) actorilor cheie, utilizând mijloace și instrumente specifice. Inițierea și crearea Rețelei Române de Eco-inovare a debutat, deja, pe parcursul evenimentelor de promovare sau a unor discuții individuale, până în prezent fiind identificate 49 de organizații si 57 de experți care și-au manifestat interesul pentru constituirea primei rețele române de eco-inovare.
Acest proces continuă, urmând să fie selectați și evaluați principalii actori la nivel național, pe baza unor criterii precum expertiza tehnică, experiența în proiecte similare, experiența în colaborarea cu mediul de afaceri, sectoare angajate pînă în prezent, si altele. Chestionarul de evaluare al organizațiilor și experților poate să fie descărcat de pe site-ul www.cnpcd.ro sau www.clustero.ro.
Reamintim că proiectul “Parteneriat pentru Eco-inovare” – ECOPartner este cofinanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă, are o durată de doi ani și are ca obiectiv promovarea conceptului de eco-inovare și implementarea acestui mecanism economic în industrie.
Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Citește și:
Eco-inovarea crește competitivitatea companiilor
Sistemele SCADA pot reduce consumul de energie cu 50%
Soluțiile de eficiență energetică cresc valoarea de piață a clădirilor de birouri cu 11%
Campaniile interne de informare pot ajuta companiile în atingerea obiectivelor de mediu