Asociația Parcul Natural Văcărești organizează o acțiune de ecologizare pe plaja din localitatea Gostinu, județul Giurgiu, la sud de București, în weekendul 25 – 26 septembrie. Voluntarii vor colecta deșeurile din pădure, de pe plajă și de pe apă.
Asociația Parcul Natural Văcărești demarează proiectul „Cu habitatele curate”, în cadrul căruia vor fi cartate și igienizate habitatele umede de pe culoarul de migrație naturală al păsărilor și oamenilor: Parcul Natural Văcărești – Parcul Natural Comana -Lunca Dunării (Giurgiu).
Proiectul își propune să atragă atenția asupra impactului negativ al prezenței plasticului în natură și să implice atât comunitatea, cât și autoritățile, pentru colectarea și reciclarea lui.
„Punem accent pe latura educativă și pe conștientizarea comunităților locale cu privire la impactul deșeurilor din plastic asupra biodiversității”, au transmis organizatorii.
Prima acțiune are loc în weekend-ul 25 și 26 septembrie, pe malul Dunării, pe plaja din localitatea Gostinu. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere în acest formular.
Organizatorii asigură transportul București (Metrou Eroii Revoluției) – Gostinu și pe segmentele de plajă în care este necesar, saci, mănuși, facilități pentru curățarea și dezinfectarea mâinilor, apă și gustări.
„Pentru reducerea la maxim a consumului de plastic de unică folosință, vă încurajăm să aveți cu voi propriile recipiente pentru apă pe care le vom umple de la sursele de apă potabilă și dozatoarele existente la fața locului”, au mai transmis organizatorii.
Voluntarii trebuie să își aducă haine lejere, rucsac pentru apă și gustare, șapcă sau pălărie, cremă de protecție solară și haine de schimb pentru cei care vor merge în caiac.
Mai multe detalii despre acțiunea de ecologizare, aici.
„Trebuie să oprim bioacumularea și biotransformarea plasticului în lanțurile trofice pentru a oferi ocazia următoarelor generații de oameni și păsări să coexiste într-un mediu sănătos”, a declarat Vlad Cioflec, biologul Asociației Parcului Natural Văcărești.
Citește și:
Patrula Zero Plastic: Peste o tonă de deșeuri adunate în Delta Dunării
2.200 de kilograme de deșeuri adunate din parcul și din apele Lacului Tăbăcăriei, Constanța