Echipamente IT ajunse în comunități defavorizate, în locul coșului de gunoi

În cadrul campaniei „Împreună, se poate”, organizată de Ecotic, 912 laptopuri, imprimante, mouse-uri, tastaturi și monitoare au fost recondiționate și donate unor comunități defavorizate.

Echipamente IT ajunse în comunități defavorizate, în locul coșului de gunoi

Campania „Împreună, se poate”, organizată de Ecotic, cu sprijinul APDETIC și Rotary Club București Continental, s-a desfășurat între 5 iunie și 26 octombrie 2018. În acest interval au fost colectate 912 laptopuri, imprimante, mouse-uri, tastaturi și monitoare, care apoi au fost recondiționate.

Beneficiarii celei de-a doua ediții a campaniei „Împreună, se poate” sunt Școala din Nepos, județul Bistrița Năsăud, Asociația Glasul Vieții din Iași, județul Iași și Asociația Mia’s Children din Chiajna, județul Ilfov (în cadrul asociațiilor, echipamentele vor fi utilizate de către elevi și tineri în procesul educațional).

 „Inițiativa noastră a urmărit un scop dublu: să faciliteze accesul la tehnologia IT al unor categorii defavorizate, în vederea dezvoltării competențelor digitale necesare în carieră, și, totodată, să contribuie la utilizarea mai eficientă a resurselor, în consens cu principiile economiei circulare”, a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

„Acum, elevii din Nepos au o sală de informatică complet echipată, grație acestei inițiative generoase. Este important ca mediul de afaceri să aprecieze educația”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Feldru, Călin Sbîrciu, unitatea de care aparține școala din Nepos.

f64.ro

În prima ediție a campaniei „Împreună, se poate” au fost colectate 907 echipamente IT. Acestea au fost donate către cinci școli, un liceu, un grup școlar, un centru de plasament și o asociație.

Potrivit Comisiei Europene, mai puțin de jumătate din forța de muncă din România (46%) posedă abilități digitale suficiente, față de media europeană de 72%.

În plus, conform unui studiu realizat de Ecotic și  Institutul pentru Cercetări Avansate de Sustenabilitate din cadrul Universității Națiunilor Unite, un român aruncă anual 7.35 kg de deșeuri de echipamente electronice, din totalul de 72 de kg pe care îl deține. Din această cantitate, doar 1.2-1.5 kg sunt colectate corespunzător și valorificate sau reciclate. AFF încearcă să schimbe aceste statistici prin proiectele desfășurate.

spot_img

Ultimele știri