Suma investita, in 2012, de Grupul E. ON Romania, in activitati de responsabilitate sociala corporativa (CSR), a fost de 1,3 milioane de euro, potrivit lui Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania (foto dreapta).
In cei 8 ani de activitate a grupului german, in tara noastra, suma totala investita, in activitatile de responsabilitate sociala, se ridica la 5,2 milioane euro.
379 milioane euro, investiti
in modernizarea retelelor de distributie
Companiile E.ON din Romania au investit, in total, anul trecut, circa 379 milioane de lei, in special pentru modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice, iar in acest an compania va derula investitii de aproximativ 370 milioane lei.
Totusi, as vrea sa atrag atentia asupra faptului ca recentele decizii si anunturi ale autoritatilor din domeniu (cum ar fi, de exemplu, cea privind introducerea taxei de monopol natural), precum si scaderea volumelor de gaze si energie electrica distribuite, ar putea pune in pericol mentinerea bugetului de investitii la nivelul planificat”, a declarat Frank Hajdinjak.
“Energie pentru viață”
Prin proiectul de CSR, „Energie pentru viata”, E.ON contribuie la educarea tinerei generații oferind prin intermediul voluntarilor E.ON, specialiști în domeniul energetic, informații despre sursele de energie și mediul înconjurator, despre regulile de siguranță în domeniul gazelor naturale și energiei electrice.
„Energie pentru viață” este proiectul prin care ne evidențiem atât activitatea, competențele voluntarilor E.ON și prin care ajungem la clienții noștri, astfel încât diminuăm riscurile la care suntem expuși când utilizăm sursele de energie”, a declarat, pentru Green Report, George Solomon, director Comunicare, E.ON România (foto stanga).
Investitiile in eolian
ar putea fi abandonate
E.ON are proiecte eoliene de 120 MW, în regiunea Moldovei. Aceste proiecte risca sa fie abandonate de catre grupul german, din cauza cauza modificarii legislatiei referitoare la sprijinul energiilor verzi, ce ar urma sa intre in vigoare de luna viitoare.
Principala prevedere a noii legi consta in amanarea incasarii de catre companiile de energie regenerabila a unei parti din ajutorul de stat.
Daca legislatia va fi modificata, asa cum s-a anuntat, renuntam la proiectele de productie a electricitatii din surse eoliene”, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania.