Replantarea pădurilor tropicale este un proces laborios și costisitor, dar doi frați din Brazilia au inventat un plantator biodegradabil, care să poată facă toată munca singur, potrivit BBC.
Copacii giganți care formează inima pădurilor tropicale sunt uluitori, dar acei copaci au fost cândva puieți mici. Aceşti puieți sunt foarte vulnerabili în primele etape ale vieții lor.
Puteți încerca să replantați păduri pe terenuri curățate, dar protejarea acestor puieți de elementele – și furnici – este vitală. Este un proces de muncă extrem de intensă, care este prea costisitor pentru a fi realizat. Restaurarea tradițională a pădurilor tropicale este complexă și costisitoare din punct de vedere logistic, necesitând 3 ani de întreținere intensă pentru aprovizionarea cu răsaduri și aplicarea erbicidelor și a pesticidelor pentru a ucide ierburile invazive și furnicile.
Dar acum este posibil să existe un răspuns la această problemă: un plantator de semințe biodegradabil care imită unele dintre trăsăturile speciei pădurii tropicale pentru a ajuta răsadurile să crească.
Inspirat de natură, sistemul de plantare Nucleário este un dispozitiv care este instalat în jurul răsadului. Făcut din materiale biodegradabile, se asigură că materialul sălbatic supraviețuiește prin asigurarea protecției împotriva furnicilor, colectând apă din ploaie și rouă, oferind umbră și protejând de speciile invazive,
Plantatorul este creatia a doi fraţi din Brazilia – Bruno Rutman şi Pedro Rutman. Plantatorul de semințe poate fi aruncată dintr-un elicopter sau dronă și ajută la adunarea și dispersarea uniformă a apei. Inventatorii au participat la programul Launchpad Biomimicry, un program de accelerator pentru antreprenori pentru a dezvolta modalități de abordare a schimbărilor climatice.
De-a lungul coastei Braziliei, Bruno Rutman a spus că există aproximativ 42 de milioane de hectare de teren care poate fi refăcut.
„Natura are nevoie de ajutorul uman pentru a conecta aceste fragmente și a crea coridoare forestiere”, a spus el. „Trebuie să facem acest lucru cât mai curând posibil”.
Pădurile sunt vitale pentru combaterea schimbărilor climatice, eliminând mai mult de un sfert din emisiile de carbon adăugate anual în atmosfera Pământului, spun oamenii de știință.
Dar rata defrișărilor a crescut în majoritatea lumii în ultimii ani.
„Restaurarea pădurilor este cea mai mare oportunitate pentru atenuarea schimbărilor climatice”, a mai spus el. „Vom continua să mergem, cu politicienii sau fără ei. Nu putem aștepta.