DOCUMENTAR: cum încearcă tinerii norvegieni să atragă atenția asupra risipei alimentare

3.000 de kilometri, pe bicicletă, consumând doar alimente aruncate. Iată, pe scurt, subiectul unui film documentar prin care patru tineri din Norvegia încearcă să atragă atenția asupra risipei alimentare. Documentarul se numește Expirat și va fi proiectat joia aceasta, în București.

risipă alimentară documentar risipei alimentare risipa alimentară

Patru tineri pornesc într-o călătorie de aproximativ 3.000 de kilometri prin Norvegia. Vor să atragă atenția asupra risipei de alimente, într-o țară cu un nivel de trai mult peste media europeană și, implicit, cu o risipă mai mare decât în alte părți ale lumii. Pentru asta, își propun să își asigure toate mesele din timpul excursiei exclusiv din alimentele pe care alții le-ar fi aruncat. Provocarea se dovedește a fi mai ușoară decât și-au imaginat.

Documentarul Expirat poate fi vizionat joi, 21 septembrie 2017, de la ora 19, la Spațiul Public European (Strada Vasile Lascăr 31, București). Proiecția are loc în cadrul ediției de anul acesta a programului KineDok, proiect al One World Romania. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Nu este nevoie de rezervare.

Documentarul, urmat de o discuție pe tema risipei alimentare

După vizionarea documentarului norvegian, va urma o discuție pe tema risipei alimentare, cu un expert în domeniu: Tiberiu Cazacioc. Tiberiu este specialist în identitatea hranei, consultant pentru marketingul produselor alimentare artizanale și scheme de calitate UE, lanțuri alimentare etice, membru și activist Slow Food și blogger freelance (Observator Gastronomic, Gastroart, Dilema Veche, Blogger european – mențiune 2017). A participat ca speaker și la conferința Green Report pe tema risipei, de anul trecut.

Combatant al risipei alimentare, Tiberiu susține și producția locală de alimente. El crede că, prin facilitarea legăturii dintre micii producători și consumatori, se încurajează de pe o parte consumul de hrană de calitate, iar pe de cealaltă se reduce și risipa alimentară caracteristică comerțului tradițional.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri