Doctorii din Scoția pot prescrie acum plimbări în natură

Începând cu luna octombrie, doctorii din Shetland, Scoția, au primit autorizația de a prescrie activități în aer liber pacienților. Astfel, suferinzii sunt sfătuiți să admire un nor, să analizeze două fire de paie, să arunce o piatră în apă sau să construiască un hotel pentru gândaci. Beneficiile pentru sănătate sunt nenumărate, spun studiile.

Doctorii din Scoția pot prescrie acum plimbări în natură

Se pare că este primul program de acest fel din Marea Britanie și, prin aceste recomandări, vizează reducerea presiunii arteriale, anxietății și creșterea sentimentului de fericire în cazul bolnavilor cu diabet, boli psihice, stres, boli ale inimii și multe altele.

Pe lângă timpul petrecut în natură, doctorii mai pot recomanda și activități care pot părea amuzante sau chiar surprinzătoare. Un exemplu de calendar pe care îl primesc pacienții:

  • în februarie puteți face un dispozitiv dintr-un cerc și material textil pentru „a vedea din ce parte bate vântul”
  • în martie, puteți crea artă din materiale naturale sau puteți „închiria un câine și să-l scoateți la plimbare”
  • în aprilie puteți „atinge marea” sau puteți „construi un hotel pentru gândaci”
  • în mai, „vă puteți scufunda fața în iarbă”
  • în iulie, puteți „lua două fire diferite de iarbă și să vă uitați cu atenție la ele”
  • în august, puteți încerca „să chemați un vierme din pământ fără să săpați sau să turnați apă”
  • în septembrie, puteți da om mână de ajutor la curățarea plajei sau puteți prepara o masă în aer liber
  • în octombrie, puteți studia un nor
  • în noiembrie, puteți „vorbi cu un ponei”
  • în decembrie, puteți hrăni păsările din grădină.

Pe lângă acestea, pacienții își pot scrie supărările pe o piatră pe care apoi să o arunce în apă, pot studia cu atenție un lichen sau pot planta bulbi în grădină.

Doctorii din Scoția pot prescrie acum plimbări în natură

Potrivit studiilor, beneficiile timpului petrecut în aer liber asupra sănătății fizice și psihice sunt nenumărate. Dacă vă petreceți 90 de minute pe zi într-o zonă împădurită, se vor înregistra scăderi ale activității creierului în zonele care sunt asociate cu depresia.

Natura nu doar că reduce presiunea arterială, anxietatea și crește fericirea, dar reduce simptomele de agresivitate, cele de ADHD, întărește sistemul imunitar și ameliorează durerile. De pe urma unui astfel de tratament au de câștigat suferinzii de aproape orice tip de boală, de la diabet, la cancer.

„Sunt din ce în ce mai multe dovezi că natura are beneficii asupra minții și corpului. Deci am văzut o oportunitate din crea un program în cadrul căruia doctorii să dezvolte imaginația pacienților și să îi scoată pe aceștia afară din casă”, a declarat Karen MacKelvie, de la RSPB Scoția, un ONG dedicat vietăților sălbatice.

Nu trebuie să locuiești în Shetland ca să te bucuri de beneficiile unui astfel de program. Poți alege oricând activități din acest calendar plin de idei.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri