In Dobrogea e valabil codul galben, iar restul tarii a scapat de furtuna

Codul de avertizare meteorologica a fost redus de la nivelul portocaliu la nivelul galben, a anuntat astazi Administratia Nationala de Meteorologie.

Nivelul portocaliu fusese declarat ieri pentru zona Dobrogei si a fost in vigoare pana astazi la ora 12.

Nivelul galben pentru Dobrogea este valabil pana maine dimineata la ora 10.

In restul Romaniei, codul de avertizare a fost coborat de la nivelul galben, valabil pana astazi, la nivelul verde.

Desi starea vremii se amelioreaza, in Dobrogea continua sa fie foarte frig, temperaturile urmand sa scada, in aceasta seara, pana la -10 grade Celsius. Local este posibil sa ninga.

Autostrada A2, Bucuresti – Fetesti, este in continuare inchisa si se lucreaza pentru deblocarea ei, a anuntat Cristian Andrei, director in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. Autostrada ar urma sa fie redeschisa in aceasta dupa-amiaza.

Pe de alta parte, continua lucrarile de deszapezire pe soseaua de centura a Capitalei, care ar putea fi degajata in aceasta seara sau maine dimineata.

Nivelul galben arata ca fenomenele meteo pot deveni periculoase

Pe scala fenomenelor meteorologice periculoase exista patru nivele: verde, galben, portocaliu si rosu.

Nivelul cel mai redus, verde, arata ca nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase.

Nivelul galben arata ca fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.

Nivelul portocaliu avertizeaza ca se vor produce fenomene periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger) sau ca exista risc de viituri pe raurile mici.

Nivelul rosu, cel mai grav, arata ca sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger). De asemenea, nivelul rosu indica riscul unor viituri majore.

Mihai Diac

Foto: www.panoramio.com/photo
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri