Diodrama, tabloul apocaliptic al pădurilor defrișate

O întreagă pădure rasă și un morman de truchiuri de copaci lângă –  este imaginea cu care WWF, Publicis și Muzeul Antipa vor să atragă atenția asupra defrișărilor care au loc în România. Mesajul este totuși pozitiv: „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlnești în natură”.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, WWF-România și Publicis România au lansat sâmbăta trecută o nouă campanie prin care luptă împotriva defrișărilor masive care au loc în România și promovează totodată un instrument cu ajutorul căruia cetățenii pot cere verificarea transporturilor de lemne la 112 (prin sistemul Radarul Pădurilor).

În cadrul campaniei, organizatorii au instalat în Muzeul Antipa o dioramă cu un peisaj apocaliptic, în care copacii tăiați ocupă prim-planul. Au numit-o diodrama și au însoțit-o de mesajul: „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlnești în natură”.

păduri defrișate

Din păcate, însă, tăierile masive sunt încă o realitate. În România, în perioada 1990-2011, au fost defrișate 366.000 de hectare de pădure, cauzând un prejudiciu de 5 miliarde de euro.

Reprezentanții WWF recomandă cetățenilor să se implice în lupta împotriva tăierilor ilegale, cerând la 112 verificarea camioanelor care transportă lemne, și își exprimă totodată speranța că autoritățile vor finaliza anul acesta o aplicație pentru mobil care să ușureze procedura.

spot_img

Ultimele știri