Dieta care te ajută să elimini emisiile de carbon din farfurie

Nimeni nu se gândește la schimbările climatice atunci când merge să-și cumpere de mâncare, însă o nouă formă de alimentație, dieta climatică, se pare că este pe cale să se impună în rândul celor care vor să se implice 100% în lupta împotriva schimbărilor climatice. 

8c84d83cb940f682885dac1364f4a1a4

Dezvoltatorii Climates, o nouă rețea de socializare, susțin că trecerea la o dietă care are în prim plan lupat împotriva schimbărilor climatice poate salva până la o tonă de CO2 pe an pentru fiecare persoană, și nici măcar nu implică renunțarea de carne.

Rețeaua socială susține că renunțarea la carne de vită și miel poate avea un efect dramatic asupra reducerii amprentei de carbon. Dieta recomandă, de asemenea, evitarea alimentelor și produselor congelate; în schimb, oamenii sunt încurajați să cumpere produse locale, de sezon și proaspete.

Carnea de vită și de miel are un impact asupra climei de aproximativ cinci ori mai mare decât carnea păsărilor de curte sau cea de porc”, a declarat fondatorul rețelei, Biba Hartigan. „Producerea alimentelor este responsabilă pentru 30% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât această simplă schimbare poate avea un impact mare. De asemenea, să renunți la carnea roșie este benefic și pentru sănătate”, a mai spus acesta.

Potrivit Climates, 1 kg de deșeuri de carne de vită dezosată este echivalentă cu irosirea a 24 de kilograme de grâu. Rețeaua oferă și un site dedicat cumpărăturilor. Aici, utilizatorii pot afla ce cumpărături să facă pentru a-și pregăti o masă prietenoasă cu mediul.

Citește și:

Magazinele comunitare, o nouă metodă de a contracara risipa alimentară în Londra

Senzorii care detectează alterarea mâncării ar reduce risipa alimentară

Pierderile generate de risipa alimentară ar putea ajunge la 600 miliarde de dolari pe an

spot_img

Ultimele știri