Dezvoltatorii ansamblurilor rezidențiale ”verzi” nu sunt afectați de Legea dării în plată

Fie că sunt construite pentru a se încadra în plafonul programului ”Prima Casă”, fie că sunt destinate clienților care își permit să achite o locuință cu banii jos, apartamentele sau vilele ”verzi” nu dau emoții dezvoltatorilor.

Alesonor

Cartierul Solar își așteaptă primii rezidenții la începutul lunii august

Cartierul Solar, primul ansamblu rezidențial din România dotat cu panouri fotovoltaice, ar putea fi finalizat în totalitate la sfârșitul anului viitor, însă până atunci, la începtul lunii august 2016, vor fi ocupate primele patru blocuri.

În incinta ansamblului avem 15 blocuri din care 4 terminate cu predare în luna august 2016. Celelate două, pe care le-am dat către vânzare, vor fi gata în luna decembrie a acestui an”, a declarat, pentru Green Report, Gabi Veriveș, manager proiect SudRezidential.ro.

Situat în zona de sud a Bucureștiului, în imediata vecinătate a Pieței de Gros, ansamblul va avea o suprafață totală de peste 61.000 de metri pătrați.

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate în șase șiruri a câte 20 panouri și un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ.

Pe terasele blocurilor vor fi instalate panouri fotovoltaice care vor genera energie pentru părtile comune: iluminatul străzilor, parcul de 15.000 de metri pătrati, casa scării și liftul. Energia este injectată în rețeaua Enel, se generaă o sumă de bani, iar din aceasta sunt plătite utilitățile”, a explicat Veriveș.

Prețurile în Cartierul Solar variază între 30.500 de euro pentru garsoniere, 38.000 de euro pentru apartamentele cu 2 camere, ajungând până la 65.000 de euro pentru apartamentele cu trei camere.

Atât timp cât ”Prima Casă” este scosă de sub incidența Legii dării în plata nu cred că va fi o mare problema. Vânzările prin credite sunt prin ”Prima Casa”, aproximativ 80%, astfel încat nu ne va dezavantaja aceasta lege”, a mai spus rerprezentantul SudRezidential.ro.

Vilele din Amber Gardens sunt cumpărate cu banii jos

Amber  Gardens este primul proiect imobiliar din România care  încorporează designul bioclimatic. Cartierul, care va conține 60 de vile, se construiște în Tunari și a obținut și prima certificare “Casă Verde” din București, acordată de Romania Green Building Council (RoGBC).

Pe lângă costurile de întreținere semnificativ reduse, datorate necesarului minim de energie pentru încălzire, gradul ridicat de confort este cealaltă calitate atractivă a acestui tip de locuință.

Momentan avem 17 locuințe în diverse stadii de construcție, iar o parte dintre acestea sunt predate și locuite. Urmează să mai începem o parte anul acesta. Deja patru familii s-au mutat în noile locuințe”, a declarat, pentru Green Report, Anamaria Istrate, reprezentant markenting al Alesonor, dezvoltatorul proiectului.

Aceasta a precizat că majoritatea locuințelor au fost cumpărate cu bani gheață, doar doi dintre clienții apelând la credite bancare pentru o parte din sumă.

Consider că nu suntem afectați pentru că segmentul nostru este unul de lux, care se adresează clienților cu venituri substanțiale”, a mai spus reprezentantul Alesonor.

Luxul ”verde” începe de la 208.000 de euro plus TVA

Prețul pentru cea mai mică vilă, ca suprafață, începe de la 208.000 de euro plus TVA”, a adăugat Istrate.

Din punct de vedere tehnic casele au fundația izolată, fapt care reduce spre zero pierderile de căldură la sol. De asemenea, pereții au încorporată o termoizolație de minim 20 de centimetri. Încălzirea casei se face prin plafonul camerei, iar în băi prin pardoseală, fapt ce asigură o temperatură constantă în toată clădirea.

Casa este prevăzută atât cu panouri solare, care asigură încălzirea apei, cât și cu panouri fotovoltaice care asigură o mare parte din necesarul de energie. Iluminarea în locuință se face doar cu instalații LED, iar temperatura și consumul energetic pot fi urmărite cu ajutorul unei aplicații chiar de pe telefonul mobil.

vila-curte

Pentru a exploata la maxim lumina și căldura solară, majoritatea ferestrelor, de dimensiuni mari, sunt orientate către sud. Astfel, pe timpul iernii crește cantitatea de lumină și căldură provenită din radiația solară.

Pentru a evita supraîncălzirea locuinței pe perioada verii, tot în partea de sud a casei, au fost plantați mai mulți arbori cu frunze căzătoare care asigură umbra și răcoarea necesare.

De asemenea, ferestrele camerelor orientate către sud sunt prevăzute cu jardiniere, cu vegetație bogată, cu același rol de protecție.

Pentru a diminua impactul vântului în partea de Nord – Est a casei au fost plantate specii de conifere, care datorită coronamentului permanent sunt o bariera naturală ideală pentru viscolele din acea zonă.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri