De la groapa de gunoi, în living: mobila făcută în întregime din deșeuri

Pentatonic este numele companiei care transformă deșeuri precum telefoane, căni și mucuri de țigară în mobilier. Scopul acesteia este „să transforme radical cultura consumeristă”.

deseuri
foto: facebook.com/pg

Pentatonic folosește materiale precum mâncare, echipamente electrice, plastic și textile. Compania, condusă de Jamie Hall și  Johann Boedecker, lucrează  la o tehnologie care să fie folosită la scară mare, pentru a transforma deșeurile în produse de uz casnic.

Prima colecție de mobilier realizat în întregime din deșeuri va fi prezentată la Festivalul de Design din Londra, care va avea loc între 16 și 24 septembrie. Pentru a fabrica mobilierul, cei de la Pentatonic folosesc diferite deșeuri în funcție de proprietățile sale.

„În funcție de produsul, finisajul sau performanța pe care o căutăm, vom alege deșeurile în funcție de proprietățile și aplicabilitatea acestora. După care, vom folosi această tehnologie pentru a face procesele de fabricație mai precise”, au declarat reprezentanții Pentatonic pentru Dezeen.

deseuri
foto: facebook.com/pg/wearepentatonic

Înainte să fie folosit, plasticul este spălat, sortat și transformat în peleți – un nou material gata pentru a  fi transformat în mobilier. În plus, scaunele și mesele sunt special concepute pentru ca atunci când trebuie asamblate, să nu fie nevoie de unelte. Prin designul de produs deșeurile sunt reduse la minim, iar cleiul sau lipiciul toxic este inexistent.

Cei doi inițiatori ai proiectului speră să schimbe industria mobilei și să le arate consumatorilor că articolele de mobilier pot fi create din deșeuri la scară largă. Pe lângă materiale, în companie a fost introdus conceptul de economie circulară. Consumatorii pot vinde piesele de mobilier înapoi producătorului, pentru ca acestea să fie reciclate și reintroduse în lanțul de producție.

deșeuri
foto: facebook.com/pg/wearepentatonic

via dezeen 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri