Deloitte incepe a treia etapa din programul EU Gateway

Deloitte Romania continua implementarea proiectului EU Gateway cu etapa dedicata companiilor active in domeniul tehnologiilor energetice si de mediu, dupa doua etape incheiate cu succes (constructii & tehnologii de constructii si design vestimentar), se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta Deloitte, informeaza Rompres. Data finala pentru depunerea aplicatiilor este 5 ianuarie 2009.

Programul EU Gateway, o initiativa a Comisiei Europene implementata in exclusivitate de firmele Deloitte active in Uniunea Europeana, are ca scop facilitarea accesului in Japonia si Coreea de Sud, pe piete dificil de penetrat (in special cele tehnologice, reglementate foarte strict).

Programul acopera sase sectoare economice si include misiuni de afaceri in urmatorii sase ani. "Companiile romanesti manifesta un interes neasteptat fata de acest proiect, Romania inregistrand pana acum mai multe aplicatii fata de celelalte tari incluse in program. Pentru prima etapa am inregistrat cel mai mare numar de aplicatii din toate tarile Uniunii Europene (13, adica targetul fixat pentru intreaga regiune din care Romania face parte, alaturi de Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania si Slovacia). A doua faza, dedicata designului vestimentar, s-a incheiat cu zece aplicatii finale, Romania fiind astfel inca o data lider regional din punctul de vedere al numarului de aplicatii trimise", precizeaza Corina Ifrose-Murafa, Business Analyst la Deloitte Consulting si coordonatoarea acestui proiect.

Aplicantii sunt evaluati din perspectiva pietelor europene si japoneze, in baza a trei criterii – strategie de afaceri, capacitate si viabilitate, precum si potential de dezvoltare pe pietele asiatice. Procesul de aplicare consta in doua etape. Pentru inceput, companiile competeaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect, urmand ca analistii Deloitte sa determine gradul de eligibilitate al companiei. Daca firmele corespund cerintelor, trec la a doua faza, completand un formular de aplicatie. Intregul proces se desfasoara online, pe site-ul eu-gateway.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeana si sa aiba o activitate pe piata de cel putin trei – cinci ani. Alte criterii de selectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precum si o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mare astfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si / sau Coreea. Companiile trebuie de asemenea sa faca dovada unui portofoliu de cooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategie de afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice.

In plus, principalii factori de decizie din cadrul companiilor respective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza . Companiile interesate primesc asistenta din partea Deloitte de-a lungul intregului proces de aplicare, precum si pe tot parcursul etapelor ulterioare acceptarii in acest program. Proiectul va continua cu sectoarele de tehnologia informatiei si comunicarii, tehnologii in sistemul de sanatate si medical, design interior si activitati conexe.

Fiecare ciclu din programul EU Gateway consta din sase misiuni economice specifice care se vor derula pana in 2014 – 2015. Noul program de cooperare cu Japonia si Coreea de Sud a fost construit pe baza experientei acumulate in urma programului Gateway to Japan, care a ajutat cu succes aproape 2.500 de IMM-uri europene sa isi gaseasca parteneri in statul asiatic, in ultimii 12 ani. Proiectul este in egala masura dedicat si companiilor mari. Deloitte Central Europe este o organizatie regionala de entitati grupate sub denumirea Deloitte Central Europe Holdings Limited, firma membra a Deloitte Touche Tohmatsu in Europa Centrala. În Romania, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit S.R.L., Deloitte Tax S.R.L., Deloitte Consultanta S.R.L. si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte Romania), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri