Defrisarea masiva din ultimii ani a facut ca suprafata impadurita din Romania sa scada la 25%

Suprafata impadurita a Romaniei a scazut la 25% din cauza defrisarilor masive,iar pentru zona Dobrogei la 5%, informeaza Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Desi in domeniul protectiei mediului exista legi care ar putea asigura un minim de protectie pentru acest sector, se actioneaza cu maxima nepasare, potrivit sursei citate. Un exemplu in acest sens este deversarea in Dunare a unor ape reziduale cu temperaturi ridicate, ceea ce creaza un puternic dezechilibru in eco-sistem.
Absorbtia fondurilor europene alocate Programului Operational Regional, in valoare de patru miliarde euro, poate fi realizata numai prin anularea barierelor birocratice in eligibilitatea proiectelor propuse, a declarat presedintele CCIR.

"Absorbtia intr-un procent cat mai mare a acestor fonduri nu se poate realiza decat prin elaborarea unor proiecte bune la care exista un mare deficit si, in plus, printr-un demers de simplificare si anulare a barierelor birocratice in eligibilitate. In acest sens, sistemul cameral sustine in totalitate demersul de descentralizare", a afirmat Dragos Seuleanu.

Presedintele CCIR a participat la Forumul pentru dezvoltare durabila si protectia mediului in zona de Sud – Est, desfasurat la Constanta, din 5 octombrie 2007.

Pentru zona de Sud – Est, prin POR a fost alocata suma de apoximativ 600 milioane euro.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri