Debitele raurilor vor fi in crestere in urmatoarele doua zile, din cauza precipitatiilor prognozate pe raurile din jumatatea de sud a tarii si numai prin propagare pe cursurile mijlocii si inferioare ale raurilor Viseu, Iza, Tur, Crasna si Prut, exceptand raurile din Dobrogea, pe care vor fi stationare.
Pe celelalte rauri, debitele vor fi in scadere, potrivit site-ului Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.
Cantitatile insemnate de precipitatii sub forma de aversa prognozate vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, parauri si cresteri importante de niveluri si debite pe raurile mici din zonele de deal si munte din sudul si estul tarii.
Ca urmare a propagarii viiturii, pe cursul inferior al raului Crasna se vor produce cresteri ale nivelului, iar pe raul Tur, ca urmare a debitelor defluente din acumularea Calinesti, se vor mentine valori ridicate ale nivelurilor, cu tendinta usoara de scadere pana la valoarea in jurul cotei de inundatie, la sfarsitul intervalului de prognoza. Deoarece pe raurile Tur si Crasna sectoarele afectate sunt indiguite, nu se vor produce fenomene hidrologice periculoase.
Peste cotele de atentie se vor situa raurile la statiile hidrometrice Tur-Calinesti Oas (350+20) si Turulung (360+30), judetul Satu Mare, din cauza deversarilor din amonte, si Domanesti (400+70), tot in Satu Mare.
Debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi stationar. Pe sectorul aval Portile de Fier, debitele vor fi in scadere la Gruia-Zimnicea si Braila-Tulcea si in crestere pe sectorul Giurgiu-Harsova.