Risipa de alimente si problema deseurilor alimentare reprezinta una dintre marile probleme ale lumii moderne, iar anual in Romania este inregistrata o risipa de alimente de cinci milioane de tone, a declarat marti, la Chisinau, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, care a participat la consultarile informale in vederea pregatirii Conferintei Regionale pentru Europa a Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), potrivit capital.ro.
Europenii arunca in medie 180 de kg de hrana pe cap de locuitor, iar, in Romania, fiecare persoana arunca 100 de kg de hrana„, potrivit ministrului agriculturii, care a mentionat ca anul 2014 a fost desemnat de Comisia Europeana drept anul impotriva risipei de alimente
Reuniunea de la Chisinau, la care participa reprezentanti din 26 de state, are rolul de a pregati Conferinta Regionala pentru Europa a Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO), ce se va desfasura la Bucuresti, anul viitor, intre 29 martie si 4 aprilie.
In total, anual sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, productia de hrana neconsumata ocupa 30% din terenurile agricole, iar costurile economice (excluzand fructele de mare si pestele) ajung la 750 de miliarde de dolari„, a atentionat Daniel Constantin.