Cursuri de responsabilitate de mediu pentru ONG-uri

ONG-urile din Romania sunt invitate sa participe la un proiect de informare si schimb reciproc de cunostinte in ce priveste componenta de responsabilitate sociala si de mediu a proiectelor pe care le desfasoara. Acestea vor avea la dispozitie site-ul www.societal.ro, un ghid practic si 16 proiecte-pilot care ii vor ajuta sa invete cum sa aiba proiecte mai responsabile social si ecologic.

Proiectul „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile” apartine organizatiei REPER21, impreuna cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES si dispune de finantare prin POS Dezvoltarea Resurselor Umane.

Reprezentantii si voluntarii ONG-urilor vor participa la seminarii tematice privind importanta, beneficiile si metodele adoptarii responsabilitatii sociale si de mediu in proiectele pe care le desfasoara.

Pentru impartasirea ideilor, exemplelor de bune practici si a resurselor, ONG-urile vor avea la dispozitie site-ul www.societal.ro. De asemenea, acestea vor beneficia de consiliere, pentru a creste gradul de responsabilitate sociala si de mediu al proiectelor pe care le desfasoara.

„Suntem obisnuiti sa auzim de responsabilitate sociala a corporatiilor, nu a ONG-urilor. Insa ONG-urile, chiar daca sunt non-profit, sunt actori economici. Pentru a-si implementa proiectele, folosesc resurse financiare si umane si este important sa stie cum sa foloseasca acele resurse. Nu trebuie sa abandonam tema responsabilitatii sociale in gradina corporatiilor”, a declarat Bogdan Gioara, presedintele Asociatiei REPER21.

Schimbul de cunostinte propus de initiatorii proiectului are la baza o serie de cursuri in cadrul carora ONG-urile cu experienta in domeniul responsabilitatii sociale si de mediu sa isi impartaseasca experienta. Reprezentantii ONG-urilor participante la cursuri vor deveni apoi din cursanti, „profesori” pentru alte ONG-uri si tot asa. Fiecare cerere de curs trebuie insotita de o oferta, asadar beneficiarul unui curs trebuie sa restituie serviciul, nu neaparat organizatiei de la care primeste unul.

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) a luat fiinta la 27 ianuarie 2005 si are rolul de a facilita accesul la alternative europene de invatare continua si activa.
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri