Curs gratuit despre schimbari climatice, oferit de WWF. Cum te poti inscrie

Schimbările climatice sunt un adevăr demonstrat științific. Dar cum anume ne afectează asta pe fiecare dintre noi? Nu contează dacă nu ai prea multe cunoștințe despre mediu, pentru că te poți înscrie la un curs prin care le vei dobândi. Acesta este online, adresat începătorilor și este gratuit. Este oferit de WWF Germania, iar profesori îți vor fi oameni de știință de top din aria studiului despre schimbări climatice. 

 

curs
Foto: printscreen #ClimateCourse – Climate Change, Risks and Challenges MOOC – Trailer

Înscrierea se face direct pe site-ul dedicat după ce îți creezi un cont de utilizator.

Ce îți trebuie pentru a te înscrie

Cursul se numește Climate Change, Risks and Challenges. Este în limba engleză și nu îți trebuie cunoștințe de specialitate dobândite anterior. Interesul general asupra subiectului și dorința de a învăța, de a cunoaște oameni interesanți și de a-ți lărgi perspectivele sunt de ajuns, spun organizatorii. În funcție de cât de mult vei înainta cu studiul, acesta poate dura între 30 și 50 de ore în total. În plus, vei putea să reaccesezi tot conținutul, datele, video-urile timp de doi ani.

Ce poți să înveți

Potrivit celor care au inițiat cursul (WWF Germania și Ministerul Afacerilor Externe german), cei care se înscriu pot să-și formeze o bază de cunoștințe despre climă și schimbări climatice, dar și despre contextele mai complexe asociate acestora. De asemenea, cursanții vor mai învăța cum să acționeze concret pentru a opri aceste efecte. Nu în ultimul rând, cei vor participa vor ști la sfârșit să facă distincția între surse științifice, care tratează obiectiv schimbările climatice, și surse îndoielnice.

Cursul se împarte în șase module: Sistemul climatic și schimbările climatice, Modele și scenarii, Clima în trecut, Impactul schimbărilor climatice, Schimbările climatice ca provocare socială, Schimbările climatice în politici și economie.

Cine sunt profesorii

Printre profesorii care vor susține cursul online se numără: Prof. Dr. Mojib Latif de la Centrul De Cercetări Oceanice GEOMAR Helmholtz din Kiel, Prof. Dr. Jochem Marotzke de la Institutul de Meteorologie Max Planck din Hamburg și Prof. Dr. Gernot Klepper de la Institutul pentru Economie Mondială din Kiel.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri