Curs practic de fotoidentificare a delfinilor

In 28 iunie 2012, Mare Nostrum va organiza un curs practic cu privire la fotoidentificarea delfinilor ca si metoda de cercetare.

Vor fi invitati posesori de ambarcatiuni, fotografi profesionisti dar si amatori, persoane care, prin natura muncii sau hobby-ul lor, efectueaza vizite frecvente pe mare si au ocazia sa colecteze date despre delfinii Marii Negre, se arata intr-un comunicat al ONG Mare Nostrum.

Cursul va avea un caracter educational, prezentandu-se in special metodele de interactiune noninvazive cu delfinii intalniti in timpul sesiunilor de fotoidentificare.

”S-a remarcat interesul crescut al localnicilor si chiar al turistilor prezenti, cu privire la problemele cu care se confrunta delfinii. (…) In ceea ce priveste activitatea de colectare de date despre delfini, prin metoda fotoidentificarii, acesta este un proces care se desfasoara prin realizarea de observatii si fotografii ce surprind delfinii in habitatul lor natural”, a declarat Marian Paiu, coordonator de proiect, in cadrul ONG Mare Nostrum.

Delfinii, esuati accidental in plasele pescarilor

In acest an, Mare Nostrum desfasoara activitati de monitorizare, ocrotire si salvare a delfinilor, precum si sesiuni de observare directa a acestora, prin fotoidentificarea indivizilor existenti in habitatul natural.

Activitatile de monitorizare ale delfinilor efectuate de la inceputul anului pana in prezent au identificat un numar de 31 delfini esuati.  S-a stabilit ca principala cauza care a stat la baza esuarilor o reprezinta prinderea accidentala a cetaceelor in plasele de pescuit.

"Mare Nostrum realizeaza in prezent demersurile necesare implementarii cat mai multor dispozitive acustice de indepartare a delfinilor pe plasele de pescuit, in special in zona sudica a litoralului romanesc", potrivit aceluiasi comunicat.

Mihaela Pavnutescu

Comentariile tale pot fi postate aici

Foto: cugetliber.ro
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri