Cum să instalezi o stație de încărcare acasă

LEKTRI.CO și Charger.ro au lansat o campanie video cu scopul de a răspunde la întrebările frecvente ale posesorilor de mașini electrice referitoare la instalarea unei stații de încărcare acasă. Campania video acoperă cele patru tipuri de zone rezidențiale în care locuiesc posesorii de mașini electrice: blocuri vechi cu parcări închiriate de la primărie, case individuale și complexe rezidențiale cu posibilitatea de parcare în exterior sau în subteran.

În România, cererea pentru mașini electrice sau hibride a crescut considerabil în ultimii ani, datorită stimulentelor financiare oferite prin Programul Rabla Plus și costurilor reduse de utilizare. În timp ce infrastructura publică pentru stațiile de încărcare se dezvoltă încet, mulți proprietari de mașini electrice aleg să instaleze o stație de încărcare electrică la domiciliu, inclusiv posibilitatea de a o alimenta de la panouri fotovoltaice.

Prin instalarea unei stații de încărcare la domiciliu, posesorii de mașini electrice beneficiază de confortul oferit de o stație întotdeauna disponibilă. Pe platforma Charger.ro, cei mai mulți clienți se interesează despre tipul de stație de încărcare potrivit, puterea recomandată, costurile implicate și amortizarea investiției.

Campania Lektri.co și Charger.ro are ca scop informarea și educarea posesorilor de mașini electrice cu privire la toate opțiunile disponibile pentru instalarea unei stații de încărcare acasă.

Unul dintre aspectele atractive pentru acești potențiali cumpărători este costul redus pe kilometru parcurs și posibilitatea de a-și încărca mașina fără a depinde de alți șoferi sau de un program prestabilit.

„Știm că atunci când vine vorba de instalarea unei stații de încărcare pentru mașina electrică acasă, pot apărea diverse întrebări, mai ales dacă locul de parcare este într-un spațiu public, cum ar fi parcările de rezidență. Însă chiar și pentru aceste cazuri, există soluții tehnice care să ofere posibilitatea posesorilor de mașini electrice să-și instaleze propria stație de încărcare”, explică Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro.

Înainte de a face trecerea la mașinile electrice, potențialii cumpărători cercetează atent piața pentru a obține informații despre costurile și cerințele de instalare a unei stații electrice. Aceștia doresc să afle costul mediu al instalării unei astfel de stații și puterea necesară în funcție de nevoile lor specifice. De asemenea, sunt interesați de cele mai bune opțiuni de stații de încărcare pentru utilizare la domiciliu.

„Ne-am propus să dezvoltăm cele mai atractive și mai accesibile încărcătoare EV pentru uz rezidențial și comercial. Integrăm încărcătoarele noastre cu sistemele de gestionare a energiei din locuințe și clădiri comerciale, cu scopul de a le integra în comunități de schimb de energie peer-to-peer. Această abordare revoluționară ne permite să utilizăm în mod inteligent energia limitată disponibilă în clădirile existente și să contribuim la încărcarea peste 40% din toate vehiculele existente, dacă acestea ar fi electrificate”, adaugă Claudiu Suma, CEO LEKTRI.CO.

Echipa tehnică de la Charger.ro oferă asistență începând de la alegerea stației de încărcare potrivite pentru nevoile de consum până la instalarea acesteia de către electricieni specializați. Clienții pot programa o vizită gratuită în locație împreună cu un consultant Charger.ro, urmând ca ulterior să primească o ofertă personalizată pentru montarea unei stații Lektri.co. De asemenea, este posibilă achiziționarea stației Lektri.co împreună cu accesorii care permit conectarea la sistemele fotovoltaice, astfel încât mașina poate fi încărcată gratuit de la energia solară.

***

Acest text a fost generat în parte cu ajutorul ChatGPT, model de generare a limbajului dezvoltat de OpenAI. După generarea limbajului provizoriu, autorul a revizuit, editat și modificat textul conform propriilor preferințe și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestuia.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri