Cum să dezvolți o afacere socială sustenabilă. Lecții de la profesioniști

Cetățenii sau antreprenorii care doresc să dezvolte o afacere socială și au nevoie de îndrumare pot aplica pentru un program de mentorat dedicat afacerilor sustenabile. Programul se numește Impact Startup Factory și a fost dezvoltat de Impact Hub București, în colaborare cu Impact Hub Zurich. Deadline pentru aplicații: București – 6 iulie 2016, Cluj-Napoca – 28 iunie 2016

impact startup factory

Impact Startup Factory este un program de mentorat dedicat antreprenoriatului social sustenabil. Sunt vizați cei care au o idee de afacere socială în domeniul protecției mediului, sănătate sau educație, dar și cei care vor să rezolve o problemă a unui grup defavorizat. Aceștia trebuie să aplice online, prin completarea unui formular, până în data de 6 iulie – pentru București, respectiv 28 iunie – pentru Cluj-Napoca.

Vor fi selectați în jur de 30 de participanți pentru fiecare oraș. Aceștia vor fi invitați să urmeze sesiunile de mentorat.

Ce cuprinde Impact Startup Factory: bootcamp

Programul de formare cuprinde traininguri intensive de 3 zile (bootcamps). Ele vor avea lor în perioada 8 -10 iulie în București și 1 – 3 iulie în Cluj-Napoca. În timpul acestei prime etape, viitorii antreprenori vor învăța cum să creeze un model de business care îl are în centru pe client, cum să studieze consumatorii și cum să testeze produsul sau serviciul dezvoltat.

La final, vor prezenta modelele obținute, iar mentorii le vor alege pe cele mai bune 10 din fiecare oraș. Din echipa de mentori, fac parte: Alex Ghiță (Educativa), Mircea Patachi ( UNLOQ Systems6), Cristian Prajitură (NetConnect Internet), Stelian Burduhos (Horeca Land Romania), Mircea Drăghici (Venture Growth Partners), Ovidiu Toader, Paul Ghiță (Mellow Drinks) și Lorand Mynio.

Ce cuprinde Impact Startup Factory: cercetare de piață

După bootcamp, cei selectați vor începe să cerceteze piața, ajutați de specialiști. Vor beneficia de sesiuni de mentorat individuale și de webinarii. Vor învăța să testeze piața, să obțină feedback și să își valideze produsul sau serviciul pe piață.

Etapa de cercetare se va termina cu o sesiune de pitching. În urma ei, mentorii vor selecta 6 modele de business, indiferent de orașul în care au fost dezvoltate. Antreprenorii care le-au propus vor merge la Zurich timp de 2 zile, pentru a cunoaște antreprenori de succes și poveștile din spatele modelelor lor de business.

La întoarcere, câștigătorii vor beneficia de un bord consultativ, timp de 4 luni. În acest timp, vor pregăti lansarea produsului sau a serviciului pe piață.

impact startup factory

De ce susține Impact Hub afacerile sociale

Vlad Craioveanu, Managing Director Impact Hub Bucharest & Cluj Napoca, a explicat decizia de a crea competiția:

Sustenabilitatea se regăsește din ce în ce mai des în strategiile marilor organizații și devine o componentă esențială în dezvoltarea oricărui business. Impact Factory caută idei pentru o lume mai bună, sprijină antreprenori aflați la început de drum care își doresc să construiască afaceri solide, cu impact pozitiv asupra comunității, indiferent de domeniu.

Costurile de participare la program și ale vizitei antreprenorilor la Zurich vor fi acoperite de Impact Hub București. Impact Startup Factory este co-finanțăt din fonduri elvețiene. Detalii suplimentare găsiți pe site-ul programului.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri