Cum alegem apa de baut

Nici un alt aliment nu e ingerat zilnic într-o cantitate așa de mare precum apa. Acest lucru ne obligă să acordăm o atenție deosebită. Din păcate, alegerea unor ape minerale naturale plate în vederea hidratării organismului nu este o opțiune ușoară având în vedere faptul că producătorii nu sunt obligați să declare compoziția chimică a apei după o structură standardizată.

apa_imbuteliata_2„Deci, nu putem vorbi despre o informare corectă, completă și precisă. În acest caz, consumatorul nu are posibilitatea să aleagă acest produs în cunoștință de cauză, ci influențat de publicitatea producătorilor. Totuși, dacă eticheta vă oferă posibilitatea verificării anumitor constituenți, atunci trebuie să aveți în vedere următoarele criterii: nivelul scăzut de sodiu, mai mic de 20 mg/l, nivelul scăzut de nitrați, mai mic de 4 mg/l, conținutul scăzut de reziduu fix la 180 grade Celsius, mai mic de 500 mg/l, nivelul scăzut de calciu, mai mic de 100 mg/l”, susține Costel Stanciu, președinte Asociația Pro Consumatori.

În ceea ce privește apa destinată hidratării și pregătirii hranei bebelușilor, acesta precizează că legislația în vigoare nu stabilește criterii clare în privința constituienților și valorilor acestora.

Totodată, instituțiile care recomandă utilizarea anumitor tipuri de ape la pregătirea hranei sugarilor nu sunt transparente în privința procedurilor folosite în acest scop. Astfel de produse, ar trebui certificate de către organisme notificate/acreditate de către Ministerul Sănătății/Organismul Național de Acreditare.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri