Cosurile de picnic de lux “prind” la romani

Conceptul de picnic civilizat a inceput sa se contureze si in Romania, drept pentru care magazinele locale si-au adaptat oferta la acest trend, venind pe piata cu oferte din ce in ce mai diversificate si “piperate” pentru acesta activitate.

Astfel, pe piata din Romania au aparut cosuri destinate picnicului cu preturi care ajung si la 800 de lei, iar cererea nu lipseste, stocurile epuizandu-se destul de rapid.

Amatorii de iesiri la iarba verde pot opta pentru un cos de picnic dotat cu toate accesorile necesare unei mese in aer liber, precum compartimente termoizolante, fata de masa, tacamuri, farfurii pahare si deschizator de sticle.

“Pe principiul mai bine mai tarziu decat niciodata, Romania incepe sa lase in urma, pic cu pic, mentalitatea comunista si sa adere la mentalitatea Occidentului, la civilizatie. Iar cosurile de picnic contribuie la un picnic civilizat! Lasam in urma „sacosa comunista” si apelam la o geanta practica, frumoasa (care sa vorbeasa despre personalitatea posesorului) cum este cosul de picnic, sau geanta si lada frigorifica”, a declarat pentru Green Report Suzana Vasilachi coordonator PR si marketing in cadrul magazinului on line iLUX.ro, unul dintre distribuitorii de astfel de produse.

Cosuri de picnic pentru toate gusturile

Cel mai scump astfel de produs este un cos de picnic sub forma de troler, impletit din nuieluse de rachita lacuite, prevazut un maner si bareta din piele, disponibil la vanzare cu pretul de 789 lei.

Nostalgicii vremurilor de demult pot opta pentru cosul de picnic Retro pentru 4 persoane, care are exteriorul impletit din rachita culoarea mahonului ceea ce ii da un aspect rustic.

Cosul, care poate fi achizitionat la pretul 490 de lei contine 4 farfurii ceramica, 4 seturi de tacamuri din otel inoxodabil, 4 pahare din sticla si un deschizator de sticle.

Un cos de picnic mai accesibil costa 300 lei si este destinat cuplurilor, avand dotari pentru doua persoane.

Picnic eco

Pe langa utilitatea pentru care sunt destinate, cosurile de picnic au si o componenta eco.

“Romanii au inceput sa guste ideea de eco, adica la picnic nu mai iau pahare, farfurii si tacamuri de plastic, daunatoare atat pentru consumator, cat si pentru mediu. Tot romanul isi doreste o furculita care sa nu i se rupa in friptura, un pahar care sa nu se verse cand bate vantul si o farfurie prin care sa nu ii intre degetul. Ca sa nu mai vorbim ca dai banii odata pe ele si apoi le arunci…bani risipiti. Acum optam pentru vesela traditionala care e mai ieftina pe temen lung, mai practica si mai civilizata”, a adaugat Vasilachi.

Legea Picnicului, un proiect initiat de Green Revolution, a intrat in vigoare la inceputul acestui an, iar principala prevedere a noului act normativ este interzicerea organizarii picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate, dotate cu facilitati si utilitati.

Potrivit legii, vor fi amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa.

Gabriel Botezatu
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri