Problema energiei, analizata la nivel inalt pe toate continentele, a devenit un subiect serios si pentru copii.
Enel Romania i-a premiat astazi pe elevii care au castigat doua competitii pe tema energiei. Laureatii au fost elevii care au participat la etapa nationala a competitiei "Play Energy", precum si copiii angajatilor Enel Romania care au participat la concursul intern "We are energy".
Ambele proiecte au ca scop familiarizarea copiilor si tinerilor cu lumea energiei, precum si dobandirea deprinderilor de a proteja mediul ambiant.
"Play Energy" este un proiect international dezvoltat de Enel in 10 tari: Brazilia, Chile, Costa Rica, Guatemala, Italia, Panama, Romania, Rusia, Slovacia si SUA. La concurs participa elevi din scoli generale si din licee. Tema de anul acesta, „Energia Crea(c)tiva”, a fost discutata in peste 300 de scoli din Romania, cu circa 40.000 de elevi.
Parc de distractii alimentat cu energie verde
Competitia pentru licee a fost castigata de elevii clasei a X-a de la Colegiul National Lucian Blaga din Constanta. Acestia au realizat proiectul „Alternative Fun” – un parc de distractii, sub forma de macheta, care ii ajuta pe copii sa inteleaga principiile energiilor regenerabile.
Elevii din echipa castigatoare, impreuna cu profesorul coordonator, Mariana Tartiu, au fost premiati cu o excursie la Roma, in anul 2013. Pentru doi dintre cei cinci elevi, aceasta va reprezenta prima lor excursie in strainatate si, totodata, prima lor calatorie cu avionul.
Locul al doilea a revenit elevilor clasei a XI-a de la Colegiul National Regina Maria (Constanta), pentru proiectul „Imbratiseaza Energia”, iar locul trei a fost atribuit elevilor clasei a XI-a de la Colegiul National Constantin Diaconovici Loga (Timisoara), cu proiectul „Timisoara – Scanteia care a aprins tara”.
Sectiunea dedicata scolilor generale a fost castigata de elevii clasei a VIII-a de la Scoala nr. 153 (Bucuresti), pentru proiectul „Ferma de energie”. Acesta ar viza transformarea unei gropi de gunoi, din apropierea cartierului lor, in sursa de energie regenerabila.
Locul doi a fost atribuit proiectului „Panteonul energiei”, de la Scoala nr. 12 (Tulcea), iar locul al treilea a revenit Scolii nr. 6 (Timisoara), cu proiectul „Eco Statia de Autobuz”.
"Pentru noi, cei de la Enel, esential nu este cine castiga, ci faptul ca am reusit sa atragem 40.000 de copii sa intre in sali de clasa si in laboratoare, sa redeschida manualele de fizica. I-am facut sa se gandeasca la viitor, iar rezultatele vor veni", explica Radu Cosarca, director Departament Relatii Externe Enel.
Cel de-al doilea concurs finalizat astazi, „We are energy”, este destinat copiilor angajatilor Enel. Tema anului 2012 s-a intitulat „5 valori, 1.000 de pasiuni”. Cei 16 castigatori, cu varste cuprinse intre 8 si 17 ani, provin din toate judetele in care Enel activeaza in Romania.
"Este foarte gresit sa fii indiferent la viitorul planetei. Este foarte important pentru copii sa invete sa foloseasca in mod corect energia pe care o ofera natura", a explicat, la randul lui, Giuseppe Fanizzi, director Enel Distributie Romania.
Enel: 61 de milioane de clienti in peste 40 de tari
Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Enel comercializeaza electricitate si gaze naturale catre 61 milioane de clienti. Grupul opereaza in peste 40 de tari din intreaga lume, avand o capacitate instalata de circa 98.000 MW si peste 75.000 de angajati.
In Romania, Enel este prezenta din anul 2005, iar in prezent a devenit cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, precum si al productiei de energie electrica din surse regenerabile.
Enel Romania are peste 4.200 de angajati si circa 2,6 milioane de clienti, in trei regiuni: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea. Acestea totalizeaza aproape o treime din piata locala de distributie.
Comentariile tale pot fi postate aici
Citeste si:
Enel extinde reteaua iluminatului economic
Factura electronica salveaza padurile