Ecotic și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România organizează concursul „Jurnalism eco pentru un mediu curat”, care vizează promovarea modelelor de urmat în domeniul protecției mediului înconjurător și utilizării eficiente a resurselor planetei. Înscrierea se face până pe 31 octombrie.
Până pe 31 octombrie, persoanele cu vârsta minimă de 18 ani care profesează ca jurnaliști, reporteri, fie sunt studenți la facultăți de profil din România, pot să se implice în protecția mediului înconjurător prin transmiterea de materiale video și materiale scrise însoțite de fotografii relevante pe adresa jurnalism@ecotic.ro.
Subiectele trebuie să vizeze exemple pozitive dezvoltate de companii, instituții de învățământ, ONG-uri, instituții publice sau comunități locale, precum plantări, ecologizări, proiecte de colectare de deșeuri reciclabile și inițiative de prevenire a risipei, turism ecologic etc.
Cele mai bune și inovatoare 10 materiale – respectiv, 5 materiale video și 5 materiale scrise – alese de un juriu format din experți în protecția mediului și jurnaliști vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe website-ul Ecotic.
Câștigătorii vor fi aleși prin votul publicului. La final, Ecotic va acorda două premii, câte un premiu pentru fiecare categorie: un aparat foto pentru categoria material video și un laptop pentru categoria material scris. Premierea va avea loc în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat ediția a X-a.
Concursul se va derula conform următorului program:
ETAPA I – 3 mai – 31 octombrie 2018 – perioada de transmitere materiale video/ scrise;
ETAPA II – 1 – 5 noiembrie 2018 – perioada de prejurizare;
ETAPA III – 6 – 20 noiembrie 2018 – votarea materialelor câștigătoare pe pagina de Facebook Ecotic și pe website-ul Ecotic.
Concursul „Jurnalism eco pentru un mediu curat” se înscrie în activitățile de conștientizare desfășurate de Ecotic de-a lungul timpului și adresate publicului de toate vârstele și are drept scop, pe termen lung, crearea unei rețele de jurnaliști de mediu animați de valorile ecologiste.
„Considerăm că evidențierea bunelor practici, puțin cunoscute publicului larg, va contribui la dezvoltarea unei atitudini pro-active a românilor în direcția îmbunătățirii factorilor de mediu și utilizării eficiente a resurselor”, declară Valentin Negoiță, Președinte Ecotic.