În prezent companiile europene, ce sunt obligate să respecte niște reguli stricte de mediu, se simt amenințate de companiile competitoare din țări cu norme de mediu mai relaxate. prezent în cadrul dezbaterilor COP 21, Pascal Chalvon Demersay, președintele Solvay Energy Services, una dintre sucursalele grupului chimic belgian Solvay, a insistat asupra „necesității” de a lua măsuri în cazul companiilor care se instalează în țări mai permisive în ceea ce privește emisiile poluante. El a pledat pentru un preț al poluării unic la nivel mondial.
„Concurenții (economici) la scară mondială joacă după reguli diferite”, a atras atenția Annette Loske, președintele IFIEC Europe, organizație care reprezintă interesele industriilor europene mari consumatoare de energie, adăugând că este nevoie ca factorii de decizie reuniți la COP21 să „întărească regulile jocului”.
Industriile europene reunite în cadrul IFIEC estimează că această conferință va fi un succes dacă se va încheia cu un angajament și cu costuri comparabile celor din UE pentru toți concurenții care operează din regiuni mai puțin restrictive în ceea ce privește problemele de mediu, conform lui Annette Loske.
Pascal Chalvon Demersay, președintele Solvay Energy Services, una dintre sucursalele grupului chimic belgian Solvay, a insistat asupra „necesității” de a lua măsuri în cazul companiilor care se instalează în țări mai permisive în ceea ce privește emisiile poluante. El a pledat pentru un preț al poluării unic la nivel mondial.
„Noi dorim un acord mondial eficient”, a solicitat și Russell Mills, directorul departamentului pentru energie și schimbări climatice din cadrul Dow Chemical, a doua companie din domeniul industriei chimice la nivel global, după BASF.