Ziua Pământului 2022: autocare cu hidrogen, plantări de copaci și artă sustenabilă

Ziua Pământului 2022, sărbătorită vineri, 22 aprilie, a dat ocazia companiilor să anunțe unele acțiuni pentru protejarea planetei. 

FlexiBus vrea autocare cu hidrogen

De Ziua Pământului 2022, FlixBus și-a unit forțele cu Leaders for Climate Action pentru a atrage atenția asupra modului în care companiile își pot limita impactul asupra mediului înconjurător și cum pot sprijini inițiativele sustenabile.

Până în 2024, FlexiBus își propune să lanseze primul autocar pe distanțe lungi alimentat cu hidrogen în parteneriat cu Freudenberg Fuel Cell e-Power Systems si ZF Friedrichshafen AG.

În 2020, Agenția Federală de Mediu din Germania a acordat din nou călătoriei pe distanțe lungi cu autocarul cea mai bună evaluare de mediu în ceea ce privește emisiile de CO2 per pasager.  De exemplu, amprenta de carbonpentru o călătorie cu autocarul de la București la Sofia este de până la opt ori mai mică decât o călătorie cu avionul. Conform calculelor atmosfair, un pasager care călătorește cu FlixBus pe această rută va avea o amprentă de 10,9 kg/CO2 dacă optează pentru autobuz. În comparație, impactul asupra mediului crește la 27 kg/CO2 în cazul călătoriei cu trenul, la 57,7 kg/CO2 în cazul călătoriei cu mașina și la 88,6 kg/CO2 dacă alege să călătorească cu avionul, susține FlexiBus.

Bolt plantează copaci

Bolt s-a angajat să planteze un copac, pentru fiecare dată când aplicația Bolt este folosită în ziua de vineri, sărbătorind astfel Ziua Pământului. Inițiativa globală se va aplica pentru toate serviciile Bolt din România (transport la cerere, Bolt Food, închirierea de trotinete electrice și Bolt Market) și va avea ca rezultat plantarea a milioane de copaci. Angajamentul se va materializa în parteneriat cu Seedballs, un proiect de reîmpădurire din Kenya.

Alături de Seedballs Kenya, Bolt va facilita distribuirea a 25 de tone de semințe indigene pe terenurile deteriorate din Kenya, unde sunt foarte puține șanse ca reîmpădurirea naturală să aibă loc. Semințele sunt echivalente cu plantarea a 11,25 milioane de copaci. Totodată, inițiativa dedicată Zilei Pământului va avea ca rezultat plantarea a milioane de alți copaci.

Natalia Gutiérrez, director al diviziei de sustenabilitate Bolt, a declarat: „Seedballs Kenya este primul proiect de acest gen în care investim și așteptăm cu nerăbdare să vedem diferența pe care o va face în zonele din Kenya, unde procesul de reîmpădurire ar fi avut puține șanse să se deruleze în mod natural”.

Lavazza Group, proiect de artă sustenabilă

Pentru a marca Ziua Pământului și deschiderea celei de-a 59-a ediții a Bienalei de Artă de la Veneția, Lavazza Group, cu #EmbracingVenice, susține proiectul artistului Saype –  ”Beyond Walls”.

Publicul va putea admira pe 22 aprilie lucrarea gigantică a lui Saype la Torre di Porta Nuova din zona Arsenale Nord, locul de desfășurare a celei de-a doua expoziții personale a artistului franco-elvețian după cea de la Torino. Aceasta e încă una dintre cele 12 scene ale sale din întreaga lume, Saype reușind astfel să creeze, începând cu 2019, în mod simbolic, cel mai mare lanț uman din toate timpurile și subliniind importanța coeziunii oamenilor pentru a depăși toate provocările timpului nostru.

Două mâini întrepătrunse, care se întind, se strâng și se unesc într-o expresie de încredere și ajutor reciproc. Aceasta va fi imaginea centrală a lucrării monumentale pictate pe iarbă cu pigmenți biodegradabili, inventați de artistul însuși, și instalată pe un „ponton” clasic venețian, care va traversa Grand Canal din Veneția, pentru a permite orașului să găzduiască Beyond Walls, „cel mai mare lanț uman din istorie”, un proiect ce a fost expus în diverse locuri simbolice din țări din întreaga lume.

Am acordat tot sprijinul nostru acestui proiect pentru a continua drumul pe care l-am început cu mulți ani în urmă, prin care folosim arta și fotografia ca să atragem atenția asupra problemelor de sustenabilitate„, spune Francesca Lavazza, membră a consiliului de administrație al Grupului Lavazza.

Citește și: Proiectul REFE: Tabăra care reduce amprenta ecologică a copiilor de la patru planete la una singură

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri