Compania Drumuri și Poduri SA Sibiu și-a luat o stație nouă de asfalt cu emisii reduse

Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu a achiziționat o stație nouă de asfalt cu emisii reduse, care va ajunge zilele acestea la Seica Mare, urmând să fie operațională vara aceasta.

Stația de asfalt este de fabricație germană (2024) și va asigura o capacitate de producție considerabil mai mare, cu costuri și emisii reduse, precizează Consiliul Județean Sibiu.

Investiția se ridică la peste 1,5 milioane euro.

”Drumuri și Poduri SA Sibiu marchează încă o etapă din procesul de modernizare pe care și l-a asumat, proces care a început cu achizițiile de utilaje și echipamente a căror valoare însumează peste 2 milioane de euro în ultimii ani. Administrarea drumurilor județene cu mijloace moderne este obiectivul spre care tindem, după ce am modernizat sute de kilometri de drumuri din județul Sibiu cu fondurile pe care am reușit să le atragem!”, anunță CJ Sibiu.

Retehnologizările au în vedere competitivitatea și protecția mediului înconjurător.

De asemenea, CJ Sibiu anunță că a început proiectarea pentru renovarea energetică a Pavilionului Central de la Spitalul de Psihiatrie, care datează din 1860. Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere pentru proiectarea privind renovarea energetică a Pavilionului Central din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. Serviciile de proiectare sunt realizate de către societatea CUBICON INVEST SRL din Cluj Napoca și vor dura 4 luni, conform prevederilor contractului de proiectare și execuție semnat cu asocierea EURAS SRL – CUBICON INVEST SRL, prin lider EURAS SRL Satu Mare.

Valoarea contractului este de 48.941.051,27 lei inclusiv TVA, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene atrase de CJ Sibiu, prin PNRR.

A fost realizată scanarea 3D pentru stabilirea dimensiunilor exterioare ale clădirii și a dimensiunilor compartimentării interioare în vederea proiectării lucrărilor de execuție. Următoarea etapă de parcurs va fi expertiza tehnică.

Principalele lucrări de execuție care se vor efectua, pe o perioadă de 17 luni, vor consta în:

  • realizarea unui termosistem care să crească eficiența energetică a clădirii
  • realizarea consolidărilor și creșterea rezistenței la risc seismic a clădirii
  • reabilitarea fațadelor clădirii
  • înlocuirea și redimensionarea instalațiilor
  • îmbunătățirea condițiilor de investigare, tratament și cazare pentru pacienți
  • creșterea siguranței pacienților și a personalului angajat, prin realizarea unor condiții igienico-sanitare la standarde europene
  • prelungirea duratei de viață a construcției
spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri